Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

T. O. R. RESCUE - pomoc občanom

Po viac ako ročnom úsilí a debát sa podarilo vytvoriť občianské združenie zamerané na pomoc pri živelných pohromách, odstraňovanie ich následkov, pomoc pri hľadaní nezvestných osôb a ďalších činností spojených s humanitnou činnosťou.

Po viac ako ročnom úsilí a debát sa nám podarilo vytvoriť občianské združenie zamerané na pomoc pri živelných pohromách, odstraňovanie ich následkov, pomoc pri hľadaní nezvestných osôb a ďalších činností spojených s humanitnou činnosťou.
Členmi sú ľudia, ktorí na úkor svojho voľného času majú ochotu pomôcť tým, čo to potrebujú.

Do svojich aktivít sme zahrnuli aj spoluprácu s Dobrovoľnou požiarnou ochranou mesta Prešov, s Prešovským klubom sclerosis multiplex, kde sme sa dohodli na vzájomnej spolupráci pri pripravovaných projektoch. V ďalšom období pripravujeme rozšíriť svoje pôsobenie aj o družstvo kynológov so záchranárskymi psami a taktiež skupinu horolezcov. Disponujeme určitým materiálnym zabezpečením pre výkon základných úkonov pri už spomenutých činnostiach.

Pripravujeme projekt na podporu a osvetu pre školy, ktorým chceme prispieť k uvedomeniu si už v čo najmladšom veku človeka, že taká vec ako poskytnutie prvej pomoci, alebo byť nápomocný jeden druhému v ťažkých situáciach, by malo byť prirodzenou vecou a samozrejmosťou každého z nás.
Touto cestou sa snažíme osloviť ľudí dobrej vôle a ochotných priložiť ruku k nášmu spoločnému dielu. Hľadáme ďalších kolegov a kolegyne z celej SR pre začlenenie sa do projektu o vytvorenie celoslovenského centrálneho záchranného systému. Každý z nás či už máme prácu alebo nie, sme ochotní pomôcť tam, kde to je potrebné a pokiaľ nám to naše technické možnosti dovolia. Nejedná sa čisto len o záchranárske práce, ale aj o pomoc pri akciách či už vzdelávacích, alebo športových. Našim cieľom je rozšíriť rady dobrovoľníkov v čo najširšej škále. Veď koľkokrát si ani sami neuvedomujeme a sme takými dorovoľníkmi. Hoc len niekomu pomôžete cez cestu, niekoho vypočujete keď má problém, darujete krv, pomôžete pri likvidácii požiaru, pomôžete pri autonehode a to všetko neznámemu človeku. To je to, čo sa snažíme aj my svojou osvetou a akciami vyzdvihnúť a dať do pozornosti. Koľkokrát si povieme pomohol som, ale keby som mal na to aj lepšie prostriedky a vybavenie spravil by som viac, a keby som sa skôr dozvedel o probléme, ktorý nastal, vedel by som ho lepšie riešiť. Stačí tak málo - PRIDAŤ SA. Veď nezáleži na profesii, odbornosti, ale hlavne na ochote a pripravenosti.

www.torrescue.szm.sk

Jozef Dzurčanin
T. O. R. RESCUE

Súvisiace články
14.9.2008 Čo nového v T. O. R. RESCUE za prvý polrok 2008 22.11.2007 Dobrovoľný záchranný systém v Prešove - T. O. R. RESCUE
Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK