Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Na Sekčove bude lezecká stena

Slovenský skauting 112. zbor Prameň Prešov – Sekčov postaví na prešovskom sídlisku Sekčov na Námestí Krista Kráľa špecializované petangove ihrisko a lezeckú stenu. Ihrisko je určené pre staršie deti od 12 rokov a bude susediť so športovým areálom, ktorý patrí rímskokatolíckej cirkvi.

Začína sa stavať.

Projekt dostal názov Za lepší Sekčov a bude financovaný viaczdrojovo. Komunitná nadácia Veľký Šariš ho podporila sumou 122 tis. Sk, Nadácia Pontis im odsúhlasila dotáciu 120 tisíc korún, z Konta Orange získali 80 tisíc, Prešovský samosprávny kraj z NEFO fondu poskytol ďalších 80 tisíc korún. Skauti získali aj podporu v inej ako finančnej forme, Občianske združenie Kráľ Sekčova uhradilo náklady na projektovú dokumentáciu, obchodné firmy poskytli výrazné zľavy na nákup lezeckých chytov a stavebný materiál. Pozemok skauti získali prenájmom na desať rokov od mesta.
„Od projektu očakávame zvýšenie záujmu detí o trávenie voľného času vonku a spríjemnenie prostredia na sídlisku. Zamerali sme sa na vekovú skupinu 12 rokov a vyššie. Myslíme si, že práve na tieto deti sa najviac zabúda. Na celom sídlisku nie je ani jedno ihrisko, kde by si mohli vybiť svoju pubertálnu energiu, preto sa stáva, že devastujú, čo im príde pod ruky, “ uviedol jeden z aktívnych členov skautingu Martin Kahanec. Atraktívnu hru s guľami petang si budú môcť všetci zahrať bezplatne, za použitie lezeckej steny určili realizátori symbolický poplatok desať korún. Ten by mal slúžiť na potrebné opravy. Ďalšie financie chcú skauti získať prenajatím reklamnej plochy na lezeckej stene. Celková plocha ihriska je 350 metrov štvorcových, okrem hracej plochy tu pribudnú atypické lavičky z rozpoltenej guľatiny stromov a celé okolie bude chránené nízkym porastom zelene. Skauti sa zaviazali, že v priebehu roka zorganizujú aspoň päť amatérskych pretekov v obidvoch športových disciplínach. Ihrisko chcú odovzdať do užívania v apríli na sv. Juraja. Zbor Prameň má šesť oddielov a 18 skautských družín, ktoré vedie okolo 30 roverov. Tí bez nároku na odmenu pracujú s viac ako 120 deťmi. Vlani tento zbor získal Cenu mesta Prešova.
-mm-

Súvisiace články
25.4.2007 Skauti otvorili na Sekčove nové ihrisko
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK