Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Tuberkulózou ohrozovala obyvateľov

Policajti včera zadržali a obvinili 18-ročnú ženu z Mirkoviec, okres Prešov, zo zločinu šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby.

Obvinená žena v dobe od 1. augusta 2006 až do 13. marca 2007 v Mirkovciach a inde ako pacientka chorá na nebezpečnú nákazlivú chorobu – tuberkulózu v aktívnom štádiu zvýšila nebezpečenstvo zavlečenia tejto choroby medzi ostatných obyvateľov. „Nakazená žena ako pacientka ušla z liečenia v špecializovanom zariadení. Na výzvy lekára nereagovala a na opätovnú hospitalizáciu nenastúpila, “ uviedla krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová. Žena bola 4. decembra 2006 sanitkou privezená do FNsP v Prešove, ale na druhý deň odtiaľ ušla. Ako povedala Magdaléna Fečová, „aj keď lekárom bola opätovne upozorňovaná na svoj zdravotný stav a vyzývaná minimálne päťkrát na nástup liečby, výzvy neuposlúchla. “ Včera bola umiestnená do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ podal návrh na jej vzatie do väzby.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK