PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/2758/fhe-desire.html

FHE: Desire

Skupina Desire vznikla v roku 2001. Založili ju skúsení hudobníci: bubeník Peter Adam, ktorý prešiel viacerými prešovskými kapelami, basgitarista Rišo Kohlmayer, známy z pôsobeniach v Silence, Exsilence či neskôr DX Sons, klávesák Marián Falat hral v Gagase, Rossveltii a Heliore. Z pôvodného Helioru, ktorý bol svojho času šťukou prešovskej hudobnej scény, pochádzajú aj gitarista Vladislav Kovalčík a spevák Igor Župina.
Desire

Najväčším doterajším úspechom Desire bolo účinkovanie vo finále Košického zlatého pokladu 2003, kde sa zo 107 zoskupení prebojoval tucet najúspešnejších. Desire reprezentovali vlastnou skladnou Rampampirapam s textom I. Župinu. Členovia Desire vyrástli na na heavy metale osemdesiatych rokov. V ich tvorbe však kombinujú rock s prvkami štýlov funky, jazz, blues... „Každá pieseň, ktorú vytvoríme, vychádza z našich pocitov. Veci vznikajú na skúškach pri 'džemovaní', podieľa sa na nich celá skupina. Spájajú nás muzikantské pocity, ak niečo spravíme, musí to vyjsť prirodzene z nás. Vlastne sme taká 'naturlische band', “ povedal pre Korzár R. Kohlmayer.

Desire má na svojom konte dve demo-CD. Jedno je z roku 2002 a sú na ňom tri piesne, aj v angličtine, druhé, slovenské, pripravili v roku 2004 a obsahuje skladby Bacil, Chlapec a spomínaná Rampampirapam. Potenciál Desire naznačoval, že by to mohla dotiahnuť aj ďalej, kapela sa však odmlčala.

Rozhovor: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=246

Foto: archív autora

 
21.4.2007 | Autor: Michal Frank | Frenkyho hudobná encyklopédia | čítané: 6369 krát