Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Prešovské Audi poputuje do Bratislavy

Auto zn. Audi A8, ktoré pred mesiacom bolo kúpené pre potreby Krajského úradu (KÚ) v Prešove za vyše 3,2 milióna Sk prevedú na Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií v SR.

K dohode o prevode by sa malo dospieť v tomto týždni. Informoval o tom 6. novembra prednosta KÚ Jozef Polačko. V tomto týždni by sa mala uskutočniť aj fyzická prebierka vozidla. Uzavrie sa tak kauza nákupu tohto nadmerne luxusného vozidla, ktoré mal v prvom rade využívať sám prednosta KÚ.

Polačko, ktorý je aj čerstvo zvoleným predsedom regionálneho zväzu Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie v Prešove, minulý týždeň - ako sám informoval - v tejto záležitosti rokoval s premiérom Mikulášom Dzurindom a ministrom vnútra SR Ladislavom Pittnerom. Prijal sebakritiku a okrem uvedeného prevodu bol druhým riešením predaj auta. "Za prípadnú stratu preberám osobne hmotnú zodpovednosť," vyhlásil prednosta KÚ.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK