Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Viceprimátorkou Ďurčanská

Novou zástupkyňou primátora na nasledujúce volebné obdobie sa stala Katarína Ďurčanská z Klubu kresťanských demokratov a nezávislých. Svojim hlasovaním o tom dnes na svojom 4. riadnom rokovaní rozhodli poslanci MsZ.

Zvoleniu predchádzal protinávrh opozičného klubu KDH- SDKÚ-DS, ktorému sa nepáčil postup primátora v tom, že konkrétny návrh na svojho zástupcu prezentoval poslancom až tesne pred dnešným rokovaním. Predseda tohto poslaneckého klubu Stanislav Kahanec potom navrhol primátorovi zvážiť nomináciu poslankyne Andrei Turčanovej na post viceprimátorky, to ale primátor odmietol s tým, že akceptuje poslaneckú realitu a prijal návrh, ktorý mu spoločne predložili dva poslanecké kluby Smer-SD – ĽS-HZDS – SNS – SF a Klub kresťanských demokratov a nezávislých. „O pani Turčanovej neviem nič, s pani Ďurčanskou sme sa stretli a našli spoločné body v riešení situácie v meste, “ uviedol primátor. Predsedovi poslaneckého klubu KDH – SDKÚ - DS Stanislavovi Kahancovi potom neprešiel ani návrh na tajné hlasovanie o návrhu ako aj návrh na stiahnutie bodov týkajúcich sa voľby viceprimátora z rokovania. Poslanci napokon odsúhlasili 17-timi hlasmi Katarínu Ďurčanskú ako novú viceprimátorku. „Cítim veľkú zodpovednosť a budem sa snažiť aj v tejto pozícii napĺňať volebný program, s ktorým som do volieb išla, “ uviedla po zvolení K. Ďurčanská, ktorá v prejave potvrdila, že „s primátorom sme našli spoločné body, ktoré budeme riešiť v prospech mesta a na túto spoluprácu sa teším. “ Zastupiteľstvo potom určilo aj okruh úkonov a činností, ktoré je oprávnená nová zástupkyňa primátora vykonávať a stanovili výšku jej mesačného platu na 41 300 Sk.
(ik)

Novou zástupkyňou primátora sa stala Katarína Ďurčanská.
Súvisiace články
11.4.2007 Hrozí Prešovu špekulatívny odpredaj majetku? 5.4.2007 Poslanci rokovali vyše 13 hodín 3.4.2007 Hagyari kandidáta na viceprimátora tají 3.4.2007 Poslanci budú voliť viceprimátora
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK