Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Ľudí na aktivačné práce je dosť

Mesto Prešov uzatvorilo s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) na začiatku roka zmluvu o poskytnutí finančného príspevku na aktivačné práce so 109 uchádzačmi o zamestnanie.

Radnica pôvodne žiadala 120 ľudí, počas dvoch výberových konaní tento stav nedokázala naplniť. Mesto zaradilo 91 z nich na upratovanie a 18 stráži verejné objekty. Tlačový tajomník prešovského Mestského úradu informoval, že radnica by vedela na aktivačné práce využiť aj 300 nezamestnaných. Dôvodom je nespokojnosť s čistotou v rómskej lokalite K Starej Tehelni, kde poriadok a upratovanie zabezpečuje občianske združenie Romano Asaben. Podľa riaditeľky prešovského Úradu práce Aleny Krištofíkovej, mesto Prešov dalo tomuto združeniu súhlasné stanovisko k vykonávaniu aktivačnej činnosti, na základe čoho ÚPSVaR s nimi uzatvoril dohodu na požadovaných 130 ľudí.
„Aj napriek tomu, že v tejto lokalite v rámci aktivačných prác pôsobí viac nezamestnaných ako má k dispozícii mestský úrad pre celý Prešov, neustále dostávame žiadosti, aby sme na náklady mesta zabezpečovali čistenie Tehelne. V súvislosti s kvalitou odvedenej práce a samotnou verejnou prospešnosťou, rokujeme s Úradom práce o využití čo najväčšieho počtu dlhodobo nezamestnaných, “ uviedol Kaliňák. Podľa riaditeľky A. Krištofíkovej, „mesto ich zatiaľ o doplnenie uchádzačov o zamestnanie na aktivačné práce neoslovilo. Vo svojej evidencii však mame aktuálne 275 vhodných kandidátov na zaradenie do tejto činnosti. Je ich stále dosť i napriek tomu, že mesto udelilo povolenie na aktivačnú činnosť aj ďalším 21 organizáciám, vrátane OZ Romano Asaben. Problém je ich malá ochota pracovať. "
-mm-

Súvisiace články
11.4.2007 Viac ľudí na aktivačné práce
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK