PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/2863/investor_dnes_potvrdil_prichod.html

Investor dnes potvrdil príchod

Výrobca automobilových interiérov Lear Corporation z USA, ktorý sa zameriava na výrobu sedadiel, elektronických a elektrických rozvodových systémov, oznámil dnes na tlačovej besede svoju investíciu v Prešove vo výške 2 mld. korún

Primátor Prešova Pavel Hagyari to komentoval slovami, že „do Prešova prichádza jar. “ Spoločnosť Lear Corporation nepovažuje len za investora a zamestnávateľa 500 ľudí, ale za toho, kto prináša do Prešova biznis kultúru a svetové know how v práci. „Som presvedčený, že na princípe snehovej gule bude takých investorov viac, “ prehlásil prešovský primátor. Americkému investorovi prisľúbil zo strany radnice podporu v oblasti dopravnej infraštruktúry, tréningových procesov pre budúcich zamestnancov, pomoc pri výstavbe bytov a mesto bude hľadať aj ekonomické stimuly pre tohto investora.
Ako uviedol viceprezident investorskej spoločnosti Erik Elie, „firma sa rozhodla pre priestory bývalého závodu ZPA Křižík pri autobusovej stanici v Prešove. “ Vo výrobnom areáli si vybrali už existujúce budovy na ploche 20 tis. m2, ktoré prejdú rekonštrukciou. V Prešove budú vyrábať sedadlá do áut s kovovým rámom, s výrobou chcú začať do konca tohto roka. Lokalitu si zvolili z dôvodu geografickej výhodnosti a vzdelanej pracovnej sily. V súčasnosti prostredníctvom dvoch externých personálnych spoločností už rozbehli nábor pracovníkov. Výrobca má záujem o operátorov výroby, majstrov, supervízorov, inžinierov strojárov i manažérov. Šancu majú stredoškoláci aj vysokoškoláci. Na distribúciu budú používať cesty, ktoré si už prešli. Privítali by urýchlenie výstavby diaľničnej infraštruktúry.
-mm-

 
17.4.2007 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 3892 krát