Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Nehôd zapríčinených alkoholom alarmujúco stúpa

Na cestách Prešovského kraja bolo počas troch mesiacov zaevidovaných celkom 1630 dopravných nehôd pri ktorých zahynulo 15 ľudí. Za posledné obdobie alarmujúco stúpol najmä počet dopravných nehôd, pri ktorých asistoval alkohol.

Hlavnými príčinami dopravných nehôd boli porušovanie základných povinností vodičov (484 prípadov), nesprávny spôsob jazdy (419), neprimeraná rýchlosť (331) a nedanie prednosti v jazde (159). „V dopravnobezpečnostnej oblasti nás čaká veľmi veľa práce. Najväčším vrahom v rámci SR je totiž dopravná nehodovosť. Svedčí o tom aj fakt, že v Prešovskom kraji bolo v minulom roku 7 osôb zavraždených, ale pri dopravných nehodách zahynulo až 81 ľudí, “ uviedol na margo dopravnej situácie F. Leško. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka vzrástol počet nehôd o 38, rovnako obetí bolo o jednu viac. „Závažným problémom je počet usmrtených nemotorových účastníkov cestnej premávky, teda chodcov a cyklistov, ktorý predstavuje až 66 percent na celkovom počte usmrtených, “ upozornil riaditeľ KR PZ. Alarmujúcim je najmä fakt, že výrazne stúpa počet dopravných nehôd, pri ktorých asistuje alkohol. Ten bol zaznamenaný až pri 111-tich nehodách, čo je o 50 viac ako vlani. „Aj to dokazuje, že najväčším problémom v rámci nášho kraja je používanie alkoholických nápojov vodičmi. Ak niekto hovorí, že policajti sú v niektorých prípadoch málo sociálny, najmä čo sa týka výšky pokút, ja sa pýtam, ako sociálne je chovanie vodiča, ktorý pod vplyvom alkoholu spraví z deti siroty, alebo z rodičov bezdetných, “ uviedol F. Leško s tým, že takýchto vodičov bude polícia prísne sankcionovať.
(ik)

Alkohol asistoval aj pri tejto nehode. Vyhasli pri ňom dva ľudské životy.
Stále viac nehôd na cestách zapríčiňuje alkohol
Polícia sa alkohol u vodičov snaží zisťovať aj prevenčnými akciami
Súvisiace články
20.4.2007 Tragédia na ceste 1.4.2007 Alkohol sa podpísal pod dnešnú smrteľnú nehodu 8.2.2007 Za každú 14-tu nehodu môže alkohol 1.2.2007 Preventívna akcia polície nezistila priestupok 1.2.2007 Muž, ktorý zomrel mal narodeniny 28.1.2007 Tragická nehoda a ukradnuté auto 10.1.2007 Jeden chodec už zomrel 8.1.2007 Opitý vodič „úradoval“ na ceste
Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK