Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Viceprimátorka Ďurčanská sa cíti na úrade dobre

Zástupkyňa primátora mesta Prešov Katarína Ďurčanská hodnotí prvý mesiac na prešovskej radnici v jej novej funkcii pozitívne. Za toto obdobie podľa jej slov získala jasnú predstavu o tom, ako bude vyzerať jej konkrétna agenda.

Ďurčanská sa na Mestský úrad (MsÚ) vrátila po 15-tich rokoch. Predtým na ňom rok a pol pracovala na finančnom odbore MsÚ, kde mala na starosti reštitúcie. „Cítim sa tu výborne, sú tu ľudia, ktorí sú mi známi ešte z môjho predchádzajúceho pôsobenia. Mám pocit, že ma privítali veľmi fajn, “ hodnotí návrat na MsÚ viceprimátorka, ktorá posledných deväť rokov strávila aj v poslaneckých laviciach mestského zastupiteľstva. „Ako komunálna politička sa stretávam s občanmi a teda mám informácie z prvej ruky. Pôsobenie na radnici mi dáva druhý pohľad na to, ako sa dajú veci riešiť. Je teda pre mňa výhodou, že získavam informácie z oboch strán, môžem totiž k veciam a problémom zaujať konštruktívne stanovisko, “ dodala K. Ďurčanská.

Zastupiteľstvo na svojom aprílovom zasadnutí spolu s jej vymenovaním schválilo okruh úkonov a činností, ktoré má ako viceprimátorka vykonávať. Patria tu kompetencie v oblasti školstva, sociálnych vecí, kultúry, koordinovanie umeleckej činnosti a spolupôsobenie pri formovaní sociálneho, rodinného a výchovného prostredia. „Tento okruh mi veľmi vyhovuje a vystihuje veci, ktoré vyplývajú z môjho naturelu. Cítim sa v tom naozaj dobre, “ zdôraznila K. Ďurčanská. Ako uviedla, v najbližšom čase má v pláne osobne zmapovať situáciu vo všetkých školských, sociálnych, ale aj ďalších zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. V tomto smere považuje za dôležitú aj spoluprácu s mimovládnymi organizáciami pôsobiacimi v daných sférach. Jednou z prvých vecí, ktorou sa chce vo svojej práci zaoberať, je odstraňovanie bariér v meste.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK