Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Záujem o krytý bazén rastie, jeho osud je ale nateraz neistý

Prvé tri mesiace prevádzkovania krytého bazénu na Spojenej strednej škole Ľ. Podjavorinskej ukazujú, že záujem o jeho využívanie rastie. Bazén slúži verejnosti od 1. februára, kedy nadobudla účinnosť zmluva o jeho prevádzkovaní medzi mestom Prešov a Prešovským samosprávnym krajom (PSK), v zriaďovateľskej pôsobnosti ktorého je uvedená škola.

To, že záujem verejnosti o využívanie bazéna rastie, potvrdzuje zvyšujúci sa počet záujemcov o jeho využitie. Kým vo februári bol denný priemer 45 návštevníkov, v marci ich už bolo 101 a v polovici apríla stúpol ich počet už na 122 za deň. Mesto bude na základe nájomnej zmluvy bazén prevádzkovať už iba do konca júna, krytá plaváreň potom bude počas letných prázdnin zatvorená. Nateraz otázne je, ako to bude s bazénom od septembra. „Bola to taká dohoda, vyskúšať si na pár mesiacov ako to pôjde. Teraz je nutné do toho 1. septembra vyjasniť si vzťahy s PSK, “ uviedol Juraj Hurný (SDKÚ-DS), člen Mestskej rady, ktorá na svojom ostatnom zasadnutí odsúhlasila návrh na dotáciu na dofinancovanie nákladov súvisiacich s prevádzkou bazéna vo výške 130-tisíc korún. „Podstatné sú čísla. Ukazuje sa, že tento bazén má význam prevádzkovať. Do júna bude pod prevádzkou mesta a počas júla a augusta bude čas na to, aby sa doriešili vzťahy, kto bude tento bazén prevádzkovať ďalej, “ dodal ďalší člen MsR Anton Bidovský (SF). „Sú v podstate tri možnosti. Tá prvá, že bazén, ak to uzná za vhodné, obnoví VÚC, pod ktorú patrí, alebo sa nájde záujemca, ktorý by bol ochotný ho prevádzkovať, prípadne v tom bude pokračovať mesto, “ upresnil prednosta MsÚ v Prešove Jozef Višňovský. Mesto v súčasnosti zabezpečuje prevádzku bazéna štyrmi pracovníkmi a mesačne uhrádza zálohové platby za služby prenajímateľovi vo výške 310-tisíc korún.
(ik)

Súvisiace články
30.5.2007 Prešovčania budú mať krytý bazén aj v lete 3.1.2007 Prešov bude mať po rokoch verejný bazén
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK