Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Otvorili servisné centrum pre vysokoškolákov

Vďaka príspevku 59 tisíc EUR z programu Tempus sa vedeniu Prešovskej univerzity (PU) v spolupráci s piatimi fakultami podarilo vytvoriť na Slovensku prvé Študentské servisné centrum.

Jeho slávnostné otvorenie sa v Prešove uskutočnilo 15. novembra v rámci tohtotýždenného programu Študentských dní 2000 k Medzinárodnému dňu študentstva. PU, ktorá na rekonštrukciu priestorov a na nákup počítačovej techniky vynaložila asi 1 milión Sk, na tomto 2-ročnom pilotnom projekte spolupracuje s univerzitami v Bradforde a v Lutone vo Veľkej Británii a jednou v španielskej Salamance.

Prorektor PU pre zahraničné vzťahy Teodor Hrehovčík ako koordinátor projektu dodal, že ich ambíciou je vytvoriť model takýchto centier aj pre ostatné slovenské vysoké školy. Rozvoju PU vo všeobecnosti veľmi prospieva zapojenie sa do podporných programov Tempus či najnovšieho Socrates Erasmus.

Centrum zriadili ako nové samostatné profesionálne pracovisko PU. Interný zamestnanec ako aj dobrovoľníčka z Mierových zborov budú napĺňať viacero cieľov v komplexnom poskytovaní bezplatných služieb poslucháčom PU - od otázok možnosti zamestnania po skončení štúdia cez vytvorenie databázy súkromných ubytovacích kapacít v meste až po psychologickú poradňu. Centrum bude tiež fungovať s poslaním identifikovať základné potreby vysokoškolákov v Prešove. Tých sa do všetkých foriem štúdia na piatich fakultách PU v tomto školskom roku zapísalo 7505.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK