Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

BLOG: Dôležitá navšteva v meste

Čakal som skoro týždeň a keďže som sa nedočkal správy tlačového tajomníka MsÚ, ani nikoho iného od fachu informácií skúsim to na vlastnú päsť. Uvidíme či niekoho napadne aspoň povedať prepáčte prešovčania, ušlo nám to v zápale príprav MDD, alebo Dní mesta, alebo nejakú inú dosť dobrú výhovorku.

Yehuda Lahav

31.05.2007 o 10:30 bolo na radnici v Prešove veľmi zaujímavé stretnutie. Pánom primátorom P. Hagyarim bol prijatý na radnici jeho excelencia izraelský veľvyslanec Zeev Boker a vyslanec dobrej vôle primátora izraelskího mesta Rishon Lezion pán Yehuda Lahav s manželkou, ktorý priniesol pánu primátorovi list od primátora mesta Rishon Lezion, v ktorom je mesto Prešov oslovené na naviazanie partnerstva medzi oboma mestami. Jeho excelencia pán veľvyslanec Boker, tiež vyjadril svoju nádej v takéto naväzovanie kontaktov v oblastiach kultúry, školstva či obchodu. Na tomto oficialnom prijatí sa zúčastnila aj pani vice primátorka a aj predstavitelia ŽNO v Prešove, MUDr. Schwalb- čestný predseda a Ing. Šiovič výkonný predseda obce. Medzi pozvanými bol aj Ing. F. Šťastný. K doplneniu kompletného stavu sa pričinili tlačový tajomník MsÚ, vedúca kancelárie primátora a moja maličkosť. Myslím si, že takéto významné udalosti majú svoje opodstatnenie a istotne by mali byť zverejnené aj na stránkach mesta, aby občania vedeli čo sa tu deje v real time a nie len ex post.

Z mojej stránky môžem dodať len toľko, že jeho excelencia pán Boker bol veľmi milo prekvapený z úpravy a údržby fasád historických budov na Konštantínovej a na Hlavnej, kde sa mi podarilo urobiť mu krátku prechádzku pamätihodnostiami nášho mesta.

Juraj Guttman

Súvisiace články
22.1.2007 Blogy na PISe 4.1.2007 Napíš si svoj blog, alebo ako sa stať blogerom!
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK