Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Američania chcú investovať 80 miliónov USD

O investičnom zámere v hodnote 80 miliónov amerických dolárov jednej americkej firmy, ktorá má zastúpenie v Európe, ale ktorá zatiaľ nechce byť menovaná informoval 20. novembra primátor Prešova Juraj Kopčák.

Američania na realizáciu svojho zámeru potrebujú 20-hektárovú disponibilnú plochu, pričom podľa vyjadrenia J. Kopčáka chcú si za miesto podnikania zvoliť buď SR alebo Maďarsko. To, kto bol iniciátorom v tomto vzťahu, primátor odmietol zverejniť. V pondelok 20. novembra navyše odišiel do Bratislavy hľadať podporu pre projekt aj u kompetentných vládnych orgánov. O. i. má rokovanie v Slovenskej agentúre pre rozvoj investícií a obchodu.

Potenciálny investor by v prvej fáze vytvoril 2 až 3 tisíc pracovných miest. J. Kopčák doplnil, že zástupcom firmy z USA predstavili aj lokalitu zv. Lominová, ktorá v Prešove prichádza pre tento zámer do úvahy. Nachádza sa na hranici katastra mesta pri areáli ZVL Auto, s. r. o. a mesto si ju pripravilo pre výstavbu nájomných bytov.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK