Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Na Fragarii očakávajú vyše 5 800 účastníkov

Od nedele až do stredy sa na 16-tich ihriskách v Prešove a okolí uskutoční v poradí už 6. ročník medzinárodného mládežníckeho futbalového turnaja Fragaria Cup 2007.

Predseda organizačného výboru Fragaria 2007 Artúr Benes (vľavo) a riaditeľ turnaja Juraj Basala

Do Prešova zavíta spolu 283 tímov zo 17-tich krajín Európy a Izraela, ktorý je spolu s Talianskom v tomto ročníku novou krajinou na bohatej futbalovej mape Fragarie. Pôvodne pritom boli na tento najväčší mládežnícky futbalový turnaj v strednej a východnej Európe prihlásení aj zástupcovia z Mexika a Juhoafrickej republiky, napokon ale z ich účasti zišlo. „V oboch prípadoch zohralo svoju úlohu to, že tímy tu síce vedeli pricestovať, ale nemali žiadne spojenie na cestu domov. V tomto máme smolu, bolo by to isto spetrenie turnaja, “ konštatoval generálny riaditeľ turnaja Juraj Basala.

Na ôsmich prešovských ihriskách (1. FC Tatran B, Jazdecký areál, Strojnícka, Volgogradská, Lesnícka, Bottova, SAFI Sídlisko III, Ozex Solivar) a ďalších ihriskách v Ľuboticiach, Haniske, Nižnej Šebastovej, Finticiach, Veľkom Šariši, Župčanoch a Šarišských Michaľanoch sa od nedeľňajšieho rána odohrá dovedna 806 zápasov v základných skupinách a 116 duelov v nadstavbe. Bojovať sa pritom bude v siedmich chlapčenských (U8 až U14) a jednej dievčenskej kategórii. Organizátori očakávajú v Prešove účasť 5800 hráčov, trénerov a vedúcich mužstiev, ako aj ďalších 2 500 návštevníkov podujatia.

To už tradične oficiálne otvorí slávnostný vlajkový sprievod účastníkov mestom, ktorý sa uskutoční v nedeľu od 19. -tej hodiny a vyvrcholí kultúrnym programom pred Divadlom Jonáša Záborského. „Na slávnostnom otvorení potvrdil účasť medzinárodný rozhodca Ľuboš Micheľ, prísť by mali aj Dušan Galis a Dušan Tittel, “ informoval nás predseda organizačného výboru podujatia Artúr Benes. Slávnostné ukončenie turnaja a vyhlásenie výsledkov je plánované na stredu 4. júla o 16. hodine na ihrisku v Jazdeckom areály. Organizačne bude podujatie, ktorého rozpočet je 2,5 milióna korún, zabezpečovať 160 organizačných pracovníkov.
(ik)

Súvisiace články
5.7.2007 Fragaria Cup spoznal víťazov (+ Fotogaléria) 2.7.2007 Odštartoval Fragaria cup
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK