PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/3154/fragaria_cup_spoznal_vitazov___plus_fotogaleria.html

Fragaria Cup spoznal víťazov (+ Fotogaléria)

Záverečnými zápasmi o umiestnenie a slávnostným dekorovaním víťazov včera vyvrcholil 6. ročník najväčšieho medzinárodného futbalového turnaja mládeže Fragaria Cup, na ktorom sa predstavilo spolu 279 tímov zo 17 krajín Európy a Izraela.

Napriek tomu, že organizátorom i hráčom v posledných dvoch dňoch komplikovalo situáciu počasie, ktoré narušilo plánovaný program, podarilo sa odohrať všetkých takmer tisíc zápasov, ktoré rozhodli o celkových víťazoch. Štyri dni plné futbalu vyvrcholili udelením medailí, vyhlásením all-stars tímov ako aj najúspešnejších hráčov, strelcov a brankárov jednotlivých kategórií. Postavenie historicky najúspešnejšieho tímu Fragaria Cuou potvrdil aj v tomto roku NK Osijek, ktorý k doterajším piatim triumfom na turnaji za posledné dva roky, pridal ďalšie dve víťazstvá v kategórii 10 a 14-ročných nádejí. Tímu U10 pod vedením trénera Ivicu Kuleševiča sa navyše podarilo po víťazstvách v kategórii osemročných a minuloročnom triumfe medzi deväťročnými pokoriť všetkých súperov aj v tomto roku v kategórii U10 a stali sa tak prvým chlapčenským tímom, ktorý získal do trvalého vlastníctva Putovný pohár pre víťaza. V kategórii dievčat sa z rovnakého úspechu mohli tešiť hráčky českého Hradca Králové, ktoré takisto zvíťazili trikrát v rade. Príjemným prekvapením dievčenskej časti súťaže bolo vystúpenie izraelského tímu Kishronot Hadera. Nová krajina na futbalovej mape Fragarie si z Prešova odniesla bronz. Najúspešnejšou krajinou sa stali Chorváti s tromi víťazstvami, dve zlaté získali srbskí futbalisti. Zo slovenských tímov si na víťazstvo v turnaji siahol iba Spartak Trnava v kategórii 12-ročných chlapcov.

Výsledky Fragaria Cupu 2007:
14-roční: 1. NK Osijek (Chorvátsko), 2. ŠK Matador Púchov, 3. Vác Város (Maďarsko). Finále: Osijek . Púchov 2:0
13-roční: 1. NK Marsonia Slavonski Brod (Chorvátsko), 2. Vác Város (Maďarsko), 3. BŠK Bardejov. Finále: S. Brod – Vác Város 0:0 (4:1 pk)
12-roční: 1. Spartak Trnava, 2. Daugaupils sport school (Lotyšsko), 3. JFC Skonto Riga (Lotyšsko). Finále: Trnava – Daugaupils 1:0
11-roční: 1. Vojvodina Novi Sad (Srbsko), 2. FC Hlučín (Česko), 3. Gradnulica Zrenjanin (Srbsko). Finále_ N. Sad – Hlučín 0:0 (6:5 pk)
10-roční: 1. NK Osijek (Chorvátsko), 2. Misi Miškolc (Maďarsko), 3. Spartak Trnava. Finále: Osijek – Miskolc 4:0
9-roční: 1. FK CFK Vrbas (Srbsko), 2. FC Hlučín, 3. NK Osijek , 4. Spartak Trnava. Vrbas – Hlučín 0:0 (4:3 pk)
8-roční: 1. FC MTZ Ripo Minsk (Bielorusko), 2. FC Daugava Babite Riga, 3. FC Brašov I (Rumunsko). Minsk – Riga 1:0
Dievčatá do 15 rokov: 1. DFC Slávia Hradec Králové, 2. ZFK „Lask“ Lazarevac I (Srbsko), 3. Kishronot Hadera (Izrael). Finále: Hr. Králové – Lazarevac 1:0
(ik)

 
5.7.2007 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 13573 krát