Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Na MsÚ otvoria ďalšie poradenské centrum

Od zajtrajšieho dňa začne na Mestskom úrade (MsÚ) v Prešove fungovať nové poradenské centrum. Zamerané bude na rady v oblasti úspor energie, zatepľovania a certifikácie budov. Po právnej poradni to bude druhé bezplatné poradenské centrum fungujúce na MsÚ.

Poradenské centrum bude pre verejnosť otvorené každý utorok od 13. do 19. hodiny na prízemí MsÚ. Občania bytových a rodinných domov, ale aj podnikatelia a organizácie sa v ňom budú môcť informovať o možnostiach úspor energií a opatreniach súvisiacich so zatepľovaním objektov. Záujemcom budú poskytnuté informácie aj z oblastí certifikácie budov, energetického štítkovania a takisto informácie o možnostiach využívania obnoviteľných zdrojov energií. „Informácie budú poskytovať odborníci, a preto predpokladáme spokojnosť a záujem o takúto formu poradenstva, “ vysvetľuje jeden z iniciátorov energetického poradenstva Ján Ilkovič. Vytvorenie poradenského centra je jedným z krokov radnice k napĺňaniu Energetickej koncepcie mesta Prešov, ktorú na svojom ostatnom zasadnutí odsúhlasilo Mestské zastupiteľstvo. Organizátori energetického poradenstva očakávajú, že ľudia si ho nebudú zamieňať s poskytovaním informácií o vyúčtovaní spotreby energie. Tie aj naďalej poskytujú výlučne správcovia bytových domov.
(ik)

Súvisiace články
26.1.2007 Právnici bezplatne
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK