Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

FHE: Keres, Rogers

Skupina Keres je pomenovaná podľa prezývky Rasťa „Keresa“ Pappa. Jej speváčkou je Prešovčanka Michaela Mruzová a spolu vystúpili aj na prešovskom Festivale dobrej hudby - Sigord 2007, kde spolu zahrali prevažne prevzatú rockovú klasiku.

Predtým sa kapela volala Rogers a asi päť rokov obchádzala rôzne akcie s repertoárom, ktorý tvorili klasické hity country a rocku. Michaela s nimi takisto koncertovala. Pod týmto názvom - Rogers - možno kapelu stretnúť podnes na rôznych podujatiach.

Speváčka, ktorá sa objavila aj v súťažiach Slovensko hľadá SuperStar a Môj najmilší hit, sa chce s kapelou venovať aj vlastnej tvorbe. Prvé pokusy má už za sebou. „Už dosť dávno som začala pracovať na tvorbe vlastných vecí, ale to je také chvíľkové. Začnem niečo tvoriť, potom ma to omrzí, či skôr na to nie je čas, potom sa zase do toho pustím, niekedy musím zača odznova, “ povedala pre Korzár.

V zostave Keresu na Sigorde sa okrem Michaely Mruzovej a Rasťa Pappa objavil aj Milan "Ďuďo" Celihar (Bmerang), Majo Lazor (Interval, Monte) či bubeník Robo „Skippy“ Hatala (Heľenine oči).

Z bibliografie:
Michaela Mruzová - Môj najmilší hit: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=456

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK