Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

POF hľadá širšie pole svojho pôsobenia

Na potrebe rozšíriť činnosť aj mimo Prešov a blízky región, ako aj na potrebe hľadať ďalšie finančné zdroje sa zhodlo bezmála 20 členov Prešovského občianskeho fóra (POF).

Podľa predsedu správnej rady Branislava Frka bolo dôležité na trojdňovom plánovacom stretnutí v Dubovici v okrese Sabinov, ktoré skončilo 3. decembra, stanoviť marketingovú stratégiu na rok 2001 tak smerom k verejnosti, ako aj k potenciálnym donorom. Ocenil niekoľkohodinovú analýzu silných a slabých stránok POF, ako aj príležitostí a ohrození pre jeho činnosť. Viedol ju Petr Svoboda z Centra pre komunitnú prácu v Českých Budějoviciach. POF má s touto mimovládnou organizáciou v ČR dobré partnerské vzťahy niekoľko rokov.

V súčasnosti POF realizuje vďaka grantu z americkej nadácie National Endowment For Democracy (NED) tzv. vidiecky projekt. V období od konca leta t. r. do konca jari roku 2001 uskutoční postupne v Hanušovciach nad Topľou, v Zlatej Bani a v Raslaviciach formou dotazníka prieskum miestnych problémov a na verejných zhromaždeniach s predstaviteľmi verejnej správy sa občania dozvedia ako sa budú riešiť problémy, ktoré najviac pociťujú. Okrem toho POF v rámci projektu občianskej participácie takisto podporeného (NED) zorganizovalo 15. novembra t. r. veľmi vydarené predvolebné fórum v Humennom pod názvom Vyberte si svojho primátora. Využilo pritom skúsenosti z organizovania podobných "verejných vypočutí" nielen v Prešove, ale aj v Tulčíku, Terni a inde.

POF vzniklo v roku 1996 s pomocou National Democratic Institute z USA
a v súčasnosti pôsobí ako združenie občanov a mimovládnych organizácií Prešova a svojím chrakterom spolu s Trenčianskym neformálnym združením ojedinelým zoskupením v SR.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK