Pondelok, 03. jún 2024
Meniny má Karolína | zajtra Lenka

Na rokovacom poriadku a odmenách sa nedohodli

Z ostatného zasadnutia Mestskej rady boli po pripomienkach jej členov stiahnuté dva materiály – Návrh rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva (MsZ) a Návrh poriadku odmeňovania zamestnancov mesta Prešov.

Členovia Mestskej rady: zľava A. Bidovský, zástupkyňa primátora K. Ďurčanská, J. Hurný a P. Hagyari

Návrh poriadku odmeňovania mal byť prijatý v nadväznosti na MsZ už schválenou novou Organizačnou štruktúrou MsÚ. „Predložený návrh by mal platiť od 1. januára budúceho roku a jeho cieľom je, aby ľudia, ktorí išli v rámci novej štruktúry funkčne dole, nezarábali menej, “ uviedol primátor P. Hagyari. K predloženému návrhu však mali členovia Mestskej rady viaceré pripomienky. „Navrhovaný bol veľmi vysoký spôsob odmeňovania. Odmeny najvyššie postavených pracovníkov sa mohli vyšplhať až do 35-tisíc korún a s prémiami mohli mať niektorí úradníci vyšší plat ako zástupca primátora, “ uviedol Juraj Hurný (KDH+SDKÚ-DS). „Návrh v 6 a 7 triede hovoril o tom, že výška odmeny sa mohla vyšplhať až do 80-tich percent výšky platu. My navrhujeme maximálne 50 percent, keďže v nižších triedach to je 35, respektíve 25 percent. Nejde o to, že by sme nechceli dávať odmeny za mimoriadne výkony, ale to by sa malo diať vypísaním mimoriadnej odmeny, “ vysvetlil Anton Bidovský (Smer-SD+ĽS-HZDS+SNS+SF).

Druhým materiálom, ktorý neprešiel Mestskou radou bol Rokovací poriadok MsZ. V tomto bode nedošlo medzi radnými ku konsenzu pri stanovení času a počtu diskusných príspevkov a faktických poznámok, s ktorými budú môcť na zasadnutiach jednotlivý poslanci k bodom vystúpiť. „Padol návrh, aby sa diskusné príspevky skrátili a boli možné iba dve faktické poznámky. Nedošli sme ale ku konsenzu. Kluby sa ale dohodli, že budú hľadať riešenie, “ uviedol primátor P. Hagyari. Oba stiahnuté materiály sa stanú predmetom ďalšieho rokovania Mestskej rady.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský trojičný jarmok opäť prinesie týždeň plný remesiel, folklóru a chutného jedla
Park kultúry a oddychu a mesto Prešov aj tento rok spoločne pripravili tradičný Prešovský trojičný jarmok v centre mesta, ktorý prenesie návštevníkov k svojim koreňom, ľudovej kultúre a remeslám.
Prešovská MHD vás odvezie na Posádkový deň detí
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že v piatok 31. mája mimoriadne posilní spoje k letisku v Nižnej Šebastovej. Pre všetky deti a ich rodičov je pripravený Posádkový Deň detí.
Európske mesto športu: na Prešov sa pozrela zahraničná delegácia
Na tri dni do Prešova zavítala delegácia, ktorá bude posudzovať kandidatúru Prešova na titul Európske mesto športu. Jej úlohou bolo zmapovať sieť prešovských športovísk a vypočuť si obhajobu mesta ku kandidatúre. Zaujímali sa aj o možnosti športovania pre najmenších i dôchodcov.
Dobro a práca, čo vás baví, sú receptom na dlhovekosť, odkazuje storočná pani Mária
Medzi storočných Prešovčanov sa v tomto roku zaradila aj pani Mária Prociková z Royovej ulice. Ku gratulantom sa pripojilo aj mesto Prešov.
K novým zastávkam pribudli aj moderné prístrešky
Mesto Prešov s pomocou európskych zdrojov zrekonštruovalo 4 zastávkové nástupištia na Sídlisku III. Vozidlá MHD tu majú konečne vybudovaný vlastný pruh, ktorým zachádzajú k zastávke a nebránia tak v jazde autám za nimi. Na dvoch zastávkach boli dodané aj štyri kusy prístreškov a city-lightov najnovšej generácie.
Linky 4, 8 a 38 budú premávať v prázdninovom režime
DPMP, a.s. informuje cestujúcich, že od 3. júna 2024 budú linky 4, 8 a 38 premávať v prázdninovom režime.
Prešovčania zahlasovali za projekty participatívneho rozpočtu
V Prešove prebieha pilotný ročník participatívneho rozpočtu. Verejnosť hlasovala za 9 projektov, medzi ktoré sa prerozdelí viac ako 40-tisíc eur. Jednotlivé projekty môžu žiadatelia začať realizovať už v júni 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK