Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Na rokovacom poriadku a odmenách sa nedohodli

Z ostatného zasadnutia Mestskej rady boli po pripomienkach jej členov stiahnuté dva materiály – Návrh rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva (MsZ) a Návrh poriadku odmeňovania zamestnancov mesta Prešov.

Členovia Mestskej rady: zľava A. Bidovský, zástupkyňa primátora K. Ďurčanská, J. Hurný a P. Hagyari

Návrh poriadku odmeňovania mal byť prijatý v nadväznosti na MsZ už schválenou novou Organizačnou štruktúrou MsÚ. „Predložený návrh by mal platiť od 1. januára budúceho roku a jeho cieľom je, aby ľudia, ktorí išli v rámci novej štruktúry funkčne dole, nezarábali menej, “ uviedol primátor P. Hagyari. K predloženému návrhu však mali členovia Mestskej rady viaceré pripomienky. „Navrhovaný bol veľmi vysoký spôsob odmeňovania. Odmeny najvyššie postavených pracovníkov sa mohli vyšplhať až do 35-tisíc korún a s prémiami mohli mať niektorí úradníci vyšší plat ako zástupca primátora, “ uviedol Juraj Hurný (KDH+SDKÚ-DS). „Návrh v 6 a 7 triede hovoril o tom, že výška odmeny sa mohla vyšplhať až do 80-tich percent výšky platu. My navrhujeme maximálne 50 percent, keďže v nižších triedach to je 35, respektíve 25 percent. Nejde o to, že by sme nechceli dávať odmeny za mimoriadne výkony, ale to by sa malo diať vypísaním mimoriadnej odmeny, “ vysvetlil Anton Bidovský (Smer-SD+ĽS-HZDS+SNS+SF).

Druhým materiálom, ktorý neprešiel Mestskou radou bol Rokovací poriadok MsZ. V tomto bode nedošlo medzi radnými ku konsenzu pri stanovení času a počtu diskusných príspevkov a faktických poznámok, s ktorými budú môcť na zasadnutiach jednotlivý poslanci k bodom vystúpiť. „Padol návrh, aby sa diskusné príspevky skrátili a boli možné iba dve faktické poznámky. Nedošli sme ale ku konsenzu. Kluby sa ale dohodli, že budú hľadať riešenie, “ uviedol primátor P. Hagyari. Oba stiahnuté materiály sa stanú predmetom ďalšieho rokovania Mestskej rady.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK