Pondelok, 17. jún 2024
Meniny má Adolf | zajtra Vratislav

Futbal: Tatran opäť otočil zápas

V šlágri 10. kola 1. futbalovej ligy sa zrodilo víťazstvo vedúceho celku tabuľky z Prešova nad treťou Podbrezovou 3:1 (1:1), čím sa prešovským futbalistom podarilo natiahnuť sériu svojej neporaziteľnosti na 23 zápasov, pričom sedem posledných sa skončilo ich víťazstvom.

Zápas sa svojim priebehom podobal poslednému domácemu vystúpeniu Tatrana proti Prievidzi (4:1). Aj proti Podbrezovej totiž po úvodnom oťukávaní sa oboch tímov prišiel blesk z čistého neba v podaní úvodného gólu hostí. Tí v rozmedzí 8. a 9. minúte zahrávali tri rohové kopy za sebou. Po tom poslednom sa na hranici pokutového územia dostal k lopte Kentoš a umiestnenou strelou poslal hostí do vedenia – 0:1. O tri minúty neskôr už mohol byť náskok hostí dvojgólový, keď po akcii z pravej strany vytlačil Buchta loptu iba pred Tomka, ten ale na šťastie pre domácich v ideálnej pozícii netrafil loptu. Domáci, ktorí sa v zápase museli zaobísť bez zranenej dvojice Belejík – Houšť, prvýkrát pohrozili v 14. minúte. Kobylíkova tvrdá strela ale skončila v náručí brankára Ihradského. Aj v ďalšom priebehu mali viac z hry domáci, Kaplan ale ani hlavou a neskôr i tvrdou strelou gól nedosiahol. Keď už sa zdalo, že hostia pôjdu do šatní s náskokom, k lopte sa dostal po zaváhaní hosťujúcej obrany Zahradník a svoj únik zakončil nekompromisnou strelou k ľavej žrdi – 1:1.

Rovnako ako záver prvého, vyšiel domácim aj úvod druhého polčasu. V 51. minúte videl rozhodca Havrilla v skrumáži v šestnástke Podbrezovej faul hosťujúcej obrany a nariadený pokutový kop premenil Kobylík – 2:1. Tlak domácich aj naďalej silnej a domáci fanúšikovia, ktorí vytrvalo domácich povzbudzovali aj za nepriaznivého stavu, sa dočkali tretieho gólu v 59. minúte, keď sa na malom vápne najlepšie zorientoval Čep a nekompromisnou strelou pod brvno uzavrel skóre zápasu, v ktorom mali domáci aj ďalšie príležitosti, tie už ale ostali nevyužité.

1. FC Tatran Prešov – ŽP Šport Podbrezová 3:1 (1:1)
Góly: 45. Zahradník, 51. Kobylík (11m), 59. Čep – 9. Kentoš, ŽK: 41: Zahradník, 82. Kobylík – 40. Vaculčiak, 62. Tirer, 71. Ihradský, 73. Chomistek, rozhodoval Havrilla, 3 701 divákov.

Zostavy:
1. FC Tatran: Buchta – T. Šimko, Piter-Bučko, Čep, Josl – Krohmer, Prekop, Kobylík (90. Novák), Šafranko (87. Katona) – Zahradník (74. Takáč), Kaplan.
ŽS Šport: Ihradský – Vaculčiak, Kostelný, Kentoš, Konček – Snitka, Kožička, Tirer (67. Pančík), Novisedlák – Chomistek (86. Masár), R. Tomko (67. Gottwald)
(ik)

Petr Kobylík strieľa z pokutového kopu druhý prešovský gól
Mohlo by Vás zaujímať
Tatran Prešov získal 18. majstrovský titul
Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul, keď na domácej palubovke vyhrali nad tímom MŠK Považská Bystrica po výsledku 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť do Prešova. Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov.
Mierový beh mal svoju zastávku aj v Prešove
Bežci Mierového behu bežali aj cez Prešov so zastávkou v Zariadení pre seniorov Náruč. Seniorom aj žiakom neďalekej Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša predstavili hlavnú myšlienku tohto behu.
**Domáci klub Panter Prešov usporiadal majstrovstvá Slovenska v kickboxe 2024**
Dňa 1. júna 2024 sa v Prešove uskutočnili majstrovstvá Slovenska v kickboxe, ktoré organizoval domáci klub Panter Prešov. Toto podujatie prilákalo 279 súťažiacich z 32 klubov, ktorí sa zúčastnili na 505 štartoch.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK