Nedeľa, 16. jún 2024
Meniny má Blanka, Bianka | zajtra Adolf

Hádzaná: Vydarená generálka na Ligu majstrov

V predohrávanom zápase 5. kola slovenskej hádzanárskej extraligy si poradil úradujúci slovenský majster z Prešova s tímom Nových Zámkov 40:24 (19:14) a úspešne tak zvládol domácu generálku na sobotňajší úvodný zápas skupinovej fázy Ligy majstrov proti Bregenzu.

Na prvý gól museli diváci čakať až do 4. minúty, keď sa hostia prvý a posledný raz v zápase dostali do vedenia. Ďalšia fáza zápasu už totiž patrila domácim, ktorí si postupne vypracovali šesťgólový náskok. V 7. minúte viedli 5:2, v 11. to bolo už 9:3 a to bol signál pre trénera hostí Petra Sporného na to, aby si vybrali oddychový čas. Ten hosťom pomohol , aj keď iba v tom, že náskok domácich prestal narastať a ustálil sa v rozmedzí 6 – 8 gólov. No a keď v závere 1. polčasu využili hostia niekoľko zaváhaní domácich, odchádzali napokon do šatní iba s päťgólovým deficitom.

V druhom polčase to už ale na novej palubovke modrej farby, ktorá v súlade s pravidlami pre Ligu majstrov prekryla pôvodnú plochu Tatran handball arény, bola jednoznačná záležitosť domácich. A to aj napriek tomu, že domáci tréner nechal po zmene strán odpočívať trojicu Meluš, Radčenko a Fuňak. Tatran do 43. minúty ušiel hosťom na rozdiel 10-tich gólov (27:17), aby potom dorazil svojho súpera šesťgólovou šnúrou, počas ktorej od 48. do 54.minúty zvýšil svoj náskok z 30:21 na 36:21. Vytúženej 40-ky sa diváci dočkali minútu pred koncom z ruky Geciho a napokon si Prešovčania za svoj najlepší výkon v prebiehajúcej sezóne si od priaznivcov mohli v závere duelu vychutnať „standing ovations“.

Tatran Prešov – TJ Štart Nové Zámky 40:24 (19:14)
Najviac gólov: Pekár 8, Kozlov 8/1, Dudáš a Fuňak po 5 – Szapu a Veres po 6, Szucs 5, vylúčenia: 3:3, 7-metrové hody: 5/3 – 1/0, rozhodovali Šubák – Vydra.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Tatran Prešov získal 18. majstrovský titul
Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul, keď na domácej palubovke vyhrali nad tímom MŠK Považská Bystrica po výsledku 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť do Prešova. Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov.
Mierový beh mal svoju zastávku aj v Prešove
Bežci Mierového behu bežali aj cez Prešov so zastávkou v Zariadení pre seniorov Náruč. Seniorom aj žiakom neďalekej Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša predstavili hlavnú myšlienku tohto behu.
**Domáci klub Panter Prešov usporiadal majstrovstvá Slovenska v kickboxe 2024**
Dňa 1. júna 2024 sa v Prešove uskutočnili majstrovstvá Slovenska v kickboxe, ktoré organizoval domáci klub Panter Prešov. Toto podujatie prilákalo 279 súťažiacich z 32 klubov, ktorí sa zúčastnili na 505 štartoch.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK