Nedeľa, 16. jún 2024
Meniny má Blanka, Bianka | zajtra Adolf

Hádzaná: Tatran s českým rekordom

Dobrú formu pred úvodným vystúpením v Lige majstrov proti rakúskemu Bregenzu (v sobotu o 17.30 hod. v Tatran handball aréne) potvrdili hádzanári Tatrana Prešov aj v predohrávanom stretnutí 4. kola českej extraligy, keď po jednoznačnom priebehu zdolali tím Bystřice pod Hostýnem na jeho palubovke vysoko 40:15 (18:7).

Tréner Prešova Martin Lipták síce pred duelom v Bystřici vyhlásil, že tohto súpera príliš nepozná a nevie, čo od neho môže očakávať, no už po štvrťhodine mu to muselo byť jasnejšie. Hostia nad tímom, ktorí zatiaľ v priebehu súťaže nebodoval, viedli po 15-tich minútach už 10:2 a na ihrisku jednoznačne dominovali. Bolo tak tomu aj v ďalšom priebehu a už do prestávky si zelenobieli vypracovali 11-gólový náskok. Ani po prestávke sa vývoj duelu nezmenil a tak si Tatran pripísal zatiaľ svoje rekordné víťazstvo pri účinkovaní v českej extralige, ktoré je zároveň aj najvyšším víťazstvom v priebehu celej súťaže, keď zdolal Bystřice o 25 gólov.

TJ Bystřice pod Hostýnem - Tatran Prešov 15:40 (7:18)
Góly Prešova: Kozlov 8/1, Marušák 6, M. Mikéci 5, R. Pekár 4, S. Mažár 3, Radčenko 3, M. Huňady 3/1, T. Mažár 2, Fuňak 2, Dudáš 2, A. Mazúr 1, M. Urban 1, 7-metrové hody: 0 - 3/2, vylúčenia: 4:3, rozhodovali Macho a Hájek (obaja ČR), 330 divákov.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Tatran Prešov získal 18. majstrovský titul
Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul, keď na domácej palubovke vyhrali nad tímom MŠK Považská Bystrica po výsledku 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť do Prešova. Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov.
Mierový beh mal svoju zastávku aj v Prešove
Bežci Mierového behu bežali aj cez Prešov so zastávkou v Zariadení pre seniorov Náruč. Seniorom aj žiakom neďalekej Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša predstavili hlavnú myšlienku tohto behu.
**Domáci klub Panter Prešov usporiadal majstrovstvá Slovenska v kickboxe 2024**
Dňa 1. júna 2024 sa v Prešove uskutočnili majstrovstvá Slovenska v kickboxe, ktoré organizoval domáci klub Panter Prešov. Toto podujatie prilákalo 279 súťažiacich z 32 klubov, ktorí sa zúčastnili na 505 štartoch.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK