Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Program zastupiteľstva ostal nevyčerpaný, pokračovanie do dvoch týždňov

Program včerajšieho 8. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove ostal nevyčerpaný a bude pokračovať do dvoch týždňov. Z 19-tich bodov programu totiž stihli poslanci počas 12-tich rokovacích hodín prejednať iba 12. Následne bolo zasadnutie prerušené pre jeho neuznášania schopnosť a primátor rozhodol o jeho opätovnom zvolaní k neprerokovaným bodom.

Ešte pred samotným začiatkom zasadnutie stiahol primátor Pavel Hagyari z rokovania Návrh Štatútu mesta s tým, že sa k nemu vrátia na najbližšom zasadnutí. „Po rokovaní s pánom Kahancom sme videli priestor na ďalšie kompromisy, aby bol tento návrh následne prijatý všeobecným konsenzom. Na to, aby sme ho prijali, máme čas do konca roka, “ zdôvodnil svoje rozhodnutie primátor. Následne začal 12-hodinový maratón rokovania, ktorý trval až do 22. hodiny. Pred obedňajšou prestávkou stihli prešovskí mestskí poslanci schváliť iba dva materiály – zadanie pre Územný plán zóna Prešov – NKP Solivar a Návrh koncepcie riešenia bytových domov nižšej kategórie, resp. prístreší pre neprispôsobivých občanov na území mesta Prešov.

Po obedňajšej prestávke potom poslanci rozdelili takmer pol milióna korún z Mestského fondu podpory a rozvoja športu na 2. polrok, schválili aj nový Štatút udeľovania ocenení mesta Prešov. Okrem toho sa venovali organizačnému a pracovnému poriadku MsÚ, dlhá diskusia sa viedla k majetkovým prevodom. Po dvoch predložených správach sa začala diskusia o tom, či pokračovať, alebo nepokračovať v rokovaní. Keďže sa ale zasadnutie stalo neuznášaniaschopné, k ďalším bodom programu, medzi ktorými figuruje Správa hlavného kontrolóra mesta, informácia o stavebných aktivitách fyzických a právnických osôb na území mesta za 1. polrok, či návrhu na priznanie takmer štvrťmiliónovej odmeny pre primátora mesta, 42-tisícovej odmeny pre jeho zástupkyňu a 83-tisícovej odmeny pre hlavného kontrolóra za 1. polrok tohto roka, bude do dvoch týždňov zvolané ďalšie zasadnutie.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK