Nedeľa, 16. jún 2024
Meniny má Blanka, Bianka | zajtra Adolf

Športový úspech v Budapešti

Cez víkend 22.9.2007 a 23.9.2007 sa v Budapešti konal jubilejný 10. ročník Budapest OPEN CUP v karate. Zúčastnil sa ho aj výber Východného Slovenska za ktorý bol nominovaný aj Peter Sabol z Karate klubu Junior Prešov.

Turnaj, ako vždy, bol dobre obsadený hlavne čo sa týka množstva /asi 700 pretekárov/ z 9.krajín. Oživením bola účasť kvalitných pretekárov z Iránu.
Peter Sabol nastúpil v najťažšej mužskej kategórii +80kg. V prvom kole zdolal maďarského pretekára 9:0 ešte pred vypršaním časového limitu. V druhom kole nastúpil proti súperovi z výberu Západného Slovenska, ktorého zdolal 3:1. V boji o postup do finále natrafil však na neskoršieho víťaza kategórie, Ukrajinca Motovyilina, ktorému podľahol 1:7. Na zápas o 3.miesto nastúpil proti reprezentantovi Západného Slovenska. Za stavu 2:1 v prospech Petra Sabola prišiel nekontrolovateľný úder zo strany zápasníka Západného Slovenska a jeho následná diskvalifikácia, čo zabezpečilo Petrovi 3. miesto.
Na záver par slov samotného medailistu: , , Vôbec som nečakal takýto výsledok, je to pre mňa jedno z najvzácnejších umiestnení vo svojej kariére. Do Budapešti som cestoval skromne s cieľom nezahanbiť v prvom kole a pokúsiť sa postúpiť do ďalších bojov. Veľmi mi pomohla výhra rozdielom triedy v prvom kole. Veľkým prekvapením bol pre mňa výkon reprezentantov Ukrajiny. Napokon o ich kvalitách som sa presvedčil aj ja na vlastnej koži. “

Mohlo by Vás zaujímať
Tatran Prešov získal 18. majstrovský titul
Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul, keď na domácej palubovke vyhrali nad tímom MŠK Považská Bystrica po výsledku 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť do Prešova. Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov.
Mierový beh mal svoju zastávku aj v Prešove
Bežci Mierového behu bežali aj cez Prešov so zastávkou v Zariadení pre seniorov Náruč. Seniorom aj žiakom neďalekej Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša predstavili hlavnú myšlienku tohto behu.
**Domáci klub Panter Prešov usporiadal majstrovstvá Slovenska v kickboxe 2024**
Dňa 1. júna 2024 sa v Prešove uskutočnili majstrovstvá Slovenska v kickboxe, ktoré organizoval domáci klub Panter Prešov. Toto podujatie prilákalo 279 súťažiacich z 32 klubov, ktorí sa zúčastnili na 505 štartoch.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK