Nedeľa, 16. jún 2024
Meniny má Blanka, Bianka | zajtra Adolf

Hádzaná: Zajtra Tatran vkročí do prestížnej Ligy majstrov

Zajtra o 17.30 hod. vstúpia hádzanári Tatrana Prešov po ročnej prestávke opäť do bojov v prestížnej Lige majstrov, keď v domácej Tatran handball aréne privítajú v duely D-skupiny rakúskeho majstra A1 Bregenz.

Práve na tím z Bregenzu majú zelenobieli príjemne spomienky, keď sa cez Rakúšanov v sezóne 2004/05 po výsledkoch 28:32 (vonku) a 35:21 v domácej odvete prebojovali vôbec po prvýkrát do skupinovej fázy LM a položili tak základ svojej neskoršej osemfinálovej účasti, ktorá je historicky najlepším výsledkom zelenobielych (podľahli v nej nemeckému Kielu). V ďalších dvoch ročníkoch LM sa už Bregenz cez kvalifikáciu dostal, v skupine ale veľa bodov nenazbieral, keď iba raz vyhral a vždy obsadil posledné miesto a v pohároch nepokračoval. Aj tento rok sa do LM prebojovali Rakúšania cez kvalifikáciu, v ktorej vyradili talianske Casarano. Práve z tohto klubu sa zase do prešovského dresu vrátil pred sezónou Alexander Radčenko. V D-skupine LM sú okrem Tatrana a Bregenzu aj dánsky tím Svendborg Gudme, ktorý v úvodnom meraní síl skupiny prekvapujúco remizoval s jej najväčším favoritom – španielskym Portlandom San Antonio (28:28).

Generálkou na vstup do Ligy majstrov boli v týždni pre Prešovčanov stretnutia v slovenskej i českej extralige, ktoré zvládli po výsledkovej, ale i hernej stránke, keď doma najprv porazili Nové Zámky 40:24 a v českej Bystřici nad Hostýnem vyhrali dokonca až 40:15. „Trochu mrzí, že sme sa na tie vysoké víťazstvá o trochu viac nenatrápili, to by nám možno bolo ako príprava na Bregenz viac pomohlo... Lebo toto stretnutie už bude rozhodne o niečom inom. Hostia sa v poslednom období výrazne posilnili o skúsených hráčov bývalej juhoslovanskej hádzanárskej školy, “ skonštatoval pred duelom s Bregenzom tréner zelenobielych Martin Lipták a dodal: „Hneď prvé meranie síl je pre nás úplne najdôležitejšie. Ak by sa nám nepodarilo postúpiť zo skupiny, chceme rozhodne pokračovať v osemfinále Pohára víťazov pohárov. Preto zajtra potrebujeme bezpodmienečne vyhrať a to čo najvyšším rozdielom. “ Prešovského kouča trápi pred zrejme kľúčovým bojom o ďalšie pokračovanie v pohárovej Európe (prvé dva tímy pokračujú v LM, tretí tím ide do Pohára EHF, štvrtý je z hry von) najmä zranenie kanoniera Tumidalského, ktorý má zlomenú kosť na zápästí a do hry zrejme nezasiahne. Menšie zdravotné problémy obchádzali Pekára, Radčenka i Tomáša Mažára, všetci by ale mali byť trénerovi Liptákovi k dispozícii. Stretnutie v Tatran handball aréne bude rozhodovať slovinská rozhodcovská dvojica Tomo Vodopivec a Robert Krasna.
(ik, TASR)

Súvisiace články
29.9.2007 Hádzaná: Hlasy po zápase Ligy majstrov Prešov - Bregenz 29.9.2007 Hádzaná: Úspešný vstup Tatrana do Ligy majstrov
Mohlo by Vás zaujímať
Tatran Prešov získal 18. majstrovský titul
Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul, keď na domácej palubovke vyhrali nad tímom MŠK Považská Bystrica po výsledku 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť do Prešova. Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov.
Mierový beh mal svoju zastávku aj v Prešove
Bežci Mierového behu bežali aj cez Prešov so zastávkou v Zariadení pre seniorov Náruč. Seniorom aj žiakom neďalekej Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša predstavili hlavnú myšlienku tohto behu.
**Domáci klub Panter Prešov usporiadal majstrovstvá Slovenska v kickboxe 2024**
Dňa 1. júna 2024 sa v Prešove uskutočnili majstrovstvá Slovenska v kickboxe, ktoré organizoval domáci klub Panter Prešov. Toto podujatie prilákalo 279 súťažiacich z 32 klubov, ktorí sa zúčastnili na 505 štartoch.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK