Nedeľa, 16. jún 2024
Meniny má Blanka, Bianka | zajtra Adolf

Hádzaná: Úspešný vstup Tatrana do Ligy majstrov

Hádzanári Tatrana Prešov úspešne vstúpili do bojov v D-skupine Ligy majstrov, keď dokázali na vlastnej palubovke poraziť rakúskeho majstra A1 Bregenz o päť gólov 31:26 (15:12).

Zápas priniesol bojovný, miestami až ostrý zápas, v ktorom na oboch stranách dominovali obrany a najmä brankári - Marinovič i Bakša. Až do 23. minúty úvodného dejstva sa súperi naťahovali o každý gól. Iba dvakrát boli od seba vzdialení na viac ako jeden gól. Potom ale za stavu 11:11 zatiahol nestarnúci Dušan Bakša, ktorý v prešovskej bráne dostal po zranení trochu prekvapujúco prednosť pred Melušom, roletu na svojej svätyni a domáci ušli hosťom v priebehu štyroch minút na 15:11. Takýto vývoj hostí viditeľne zaskočil, čo psychicky neuniesol hosťujúci Varga. Ten za svoj hrubý faul a následujúci „nervový výlev“, ktorý skrotila až facka od trénera, dostal od rozhodcov dve plus dve minúty. Štvorminútovú výhodu presilovej hry však domáci nevyužili, neskórovali v nej ani raz, naopak súper ich zato potrestal jedným gólom, a tak do šatní odchádzali zelenobieli s trojgólovým náskokom.

V úvode druhej časti sa strelecky chytil Pekár a najmä jeho zásluhou viedli domáci v 40.minúte už 21:16. Ani následná osobka na nášho ostrostrelca neprinášala Rakúšanom úžitok. Zelenobieli postupne (25:18 v 45 min. ) naťahovali svoj náskok až na 27:18 v 49. minúte, kedy mohol Fuňák natiahnuť z rýchleho protiútoku rozdiel v skóre už na desať gólov. No tento zápas prešovskému strelcovi vôbec nevyšiel a podobne ako v ďalších vyložených situáciách skončil aj tento jeho pokus na výbornom Marinovičovi v hosťujúcej bráne. Práve Fuňákov neúspešný pokus akoby naštartoval z pohľadu domácich nevydarený záver duelu, keď sa im prestalo dariť v koncovke. To hostia využili a štyrmi gólmi v rozmedzí 49. a 53. minúty znížili na 27:22. Päťgólový rozdiel ostal na výsledkovej tabuli až do konca duelu a domáci sa tak mohli tešiť z dôležitého a zaslúženého víťazstva pri svojom vstupe do D-skupiny Ligy majstrov. Vzhľadom na vývoj duelu ich ale môže mrzieť premrhaný náskok.

Tatran Prešov – A1 Bregenz 31:26 (15:12)
Najviac gólov: Huňady 9/3, Kozlov 8/4, Pekár 7 – Knauth 5, Hojc 5/2, P. Gunther 4, 7-metrové hody: 9/7 – 3/2, vylúčenia: 4 – 9, ČK: 39. M. Gunther (za 3 vylúčenia), 1355 divákov.
(ik)

Súvisiace články
29.9.2007 Hádzaná: Hlasy po zápase Ligy majstrov Prešov - Bregenz 28.9.2007 Hádzaná: Zajtra Tatran vkročí do prestížnej Ligy majstrov
Mohlo by Vás zaujímať
Tatran Prešov získal 18. majstrovský titul
Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul, keď na domácej palubovke vyhrali nad tímom MŠK Považská Bystrica po výsledku 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť do Prešova. Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov.
Mierový beh mal svoju zastávku aj v Prešove
Bežci Mierového behu bežali aj cez Prešov so zastávkou v Zariadení pre seniorov Náruč. Seniorom aj žiakom neďalekej Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša predstavili hlavnú myšlienku tohto behu.
**Domáci klub Panter Prešov usporiadal majstrovstvá Slovenska v kickboxe 2024**
Dňa 1. júna 2024 sa v Prešove uskutočnili majstrovstvá Slovenska v kickboxe, ktoré organizoval domáci klub Panter Prešov. Toto podujatie prilákalo 279 súťažiacich z 32 klubov, ktorí sa zúčastnili na 505 štartoch.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK