Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Kontaktné miesto má pomáhať deťom

Otvorením Kontaktného miesta pomoci deťom na Mestskej polícii (MsP) v Prešove včera odštartoval maratón podujatí v rámci týždňa aktivít Prešov deťom, deti Prešovu, ktorý organizuje prešovská radnica ako súčasť podporných aktivít medzinárodnej iniciatívy Mestá priateľské deťom.

Do nej sa Prešov zapojil ako jediné slovenské mesto a zároveň sa stal nadnárodným koordinátorom pre oblasť zdravie a bezpečnosť. Jedným z prvých projektov v rámci tejto oblasti je práve otvorenie Kontaktného miesta pomoci deťom. „Otvárame ho s cieľom pomáhať deťom v núdzi. Tie sa totiž často dostávajú do situácií, keď si nevedia rady a nevedia, na koho sa obrátiť. Na Mestskej polícii a na telefónnom čísle 159 im budú naši policajti v ktorúkoľvek dennú i nočnú hodinu pripravení poradiť a pomôcť priamo v teréne, “ uviedol náčelník MsP Ján Andrejko. Policajti budú pri tejto príležitosti deťom v školách, škôlkach i na ulici odovzdávať nálepky s kontaktným číslom 159, na ktoré sa v prípade núdze môžu obrátiť. Kontaktné miesto si v rámci Týždňa otvorených dverí MsP hneď v prvý deň boli pozrieť viacerí školáci, ktorí sa zároveň oboznámili aj s prácou policajtov, ich uniformami, či kamerovým systémom.

Týždeň otvorených dverí na MsP zároveň odštartoval aj rad ďalších aktivít, ktoré sa budú v meste počas piatich dní konať na troch miestach. Pred Kostolom sv. Mikuláša dostanú možnosť prezentovať sa až do piatku denne od 15. do 18. hodiny svojimi vystúpeniami deti, na pešej zóne bude pre nich naopak pripravený program. Na priestranstve pred DJZ sa zase dostanú priestor športové aktivity prešovských mládežníckych klubov. Okrem toho vo štvrtok deti vymaľujú znakmi kandidatúry Prešova na EHMK trolejbus dopravného podniku, v piatok podujatie vyvrcholí postavením pyramídy z hračiek, ktoré deti prinesú. Tie potom poputujú na charitatívne účely.
(ik)

Náčelník MsP Ján Andrejko otvoril Kontaktné miesto symbolicky detským šampanským
Deti sa mohli na chvíľu stať šéfmi kamerového systému
Súvisiace články
28.9.2007 Budúci týždeň bude patriť deťom
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK