PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/3431/odstartovala_peticna_akcia_na_ochranu_dochodkovej_reformy.html

Odštartovala petičná akcia na ochranu dôchodkovej reformy

Vo všetkých krajských i okresných mestách na Slovensku včera odštartovala petičná akcia opozičných parlamentných strán iniciovaná stranou SDKÚ-DS na ochranu dôchodkovej reformy a za zachovanie druhého dôchodkového piliera.

V Prešove petičnú akciu odštartoval exminister financií a poslanec NR SR za SDKÚ-DS Ivan Mikloš a prešovskí poslanci NR SR Stanislav Kahanec (KDH) a Štefan Kužma (SDKÚ). „Je to reakcia na opakované snahy vlády rozkladať dôchodkovú reformu nesystematickými opatreniami. Novela zákona o sociálnom poistení diskriminuje niektoré skupiny občanov, najmä ľudí opatrujúcich chorých, či doktorandov a zároveň ohrozuje udržateľnosť dôchodkového systému, “ argumentoval pri spustení petície I. Mikloš, ktorý zákonný návrh vládneho Smeru-SD označil ako „nekoncepčný, nezodpovedný a nekompetentný, o čom svedčí aj 152 pripomienok, ktoré k nemu bolo vznesených a svedčí o tom aj postoj HZDS. “

Petícia obsahuje osem požiadaviek adresovaných parlamentu, prezidentovi, vláde a Ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny. Cieľom petičného výboru je v čo najkratšom čase zozbierať 100-tisíc podpisov potrebných na to, aby sa týmto bodom musela zaoberať Národná rada SR už na svojom najbližšom zasadnutí, ktoré sa začne 16. októbra. K petícii sa je možné pripojiť vo všetkých krajských i väčšine okresných miest. V Prešove je možné petíciu podpísať v centre mesta pri historickej budove DJZ. Okrem pevného stanoviska budú občanov oslovovať aj pohyblivé skupiny.
(ik)

 
2.10.2007 | Pridal: Redakcia PIS | Politika | čítané: 2811 krát