PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/3445/seminar_o_daniach_a_zivnostenskom_zakone.html

Seminár o daniach a živnostenskom zákone

Prešovská firma Velmax, s.r.o. Vás pozýva na ňou organizované ekonomické semináre na tému „Novela živnostenského zákona jej aplikácia v praxi“, ktorý sa bude konať 9. 10. 2007 a „Daň z príjmov – povinnosti pri úhradách do zahraničia, Medzinárodné zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia“, ktorý sa bude konať 11. 10. 2007.
Velmax s.r.o.

Semináre sú určené pre ekonómov, právnikov, živnostníkov, štatutárnych zástupcov a spoločníkov obchodných spoločností.
Lektorkou seminára k rozsiahlej novele živnostenského zákona je Ing. Ľubov Lokajová, dlhoročná zamestnankyňa Živnostenského úradu v Prešove. Podľa programu seminára sa lektorka bude venovať zmenám v registrácií FO a PO domácich a zo zahraničia, preukazovaní odbornej spôsobilosti, ohlasovaní prevádzok, službám, ktoré poskytujú Jednotné kontaktné miesta, poplatkom a živnostenskej kontrole.
Lektorkou seminára na tému „Daň z príjmov - ... je JUDr. Oľga Groszová – špecialistka na daň príjmov a daň z pridanej hodnoty.
Tá v príhovore odbornej verejnosti konštatuje: “V čase od 1. mája 2004 (po vstupe SR do Európskej únie) sa výrazne rozšírili obchodné vzťahy medzi subjektami z rôznych členských krajín EÚ.
Pri realizácii úhrad do zahraničia nám však zákon o dani z príjmov ukladá rôzne povinnosti – ako zraziť daň alebo sumu na zabezpečenie dane (zálohu na daň).
Správne posúdenie jednotlivých prípadov z hľadiska týchto daňových povinností nie je vôbec jednoduché, nakoľko úprava v zákone je veľmi zložitá a situácia je komplikovaná aj skutočnosťou, že medzi jednotlivými štátmi sú uzatvorené dvojstranné zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia, ktoré môžu jednotlivé prípady upraviť odlišne ako zákon, pričom ustanovenia týchto zmlúv majú prednosť pred zákonom.
Preto sme pripravili seminár, ktorý má pomôcť lepšej orientácii v tejto zložitej problematike. Na praktických príkladoch si ukážeme, čo je rozhodujúce, aká je postupnosť krokov pri rozhodovaní o povinnosti zraziť daň alebo preddavok na daň a ako sú tieto povinnosti upravené v zmluvách so štátmi EÚ, s ktorými SR susedí – Česko, Poľsko, Rakúsko, Maďarsko. “
V ďalšej časti seminára sa budeme venovať aj rozsiahlej novelizácii zákona o správe daní a poplatkov k 1.9.2007 (registračná a oznamovacia povinnosť, práva a povinnosti pri daňovej kontrole) a novému tlačivu daňového priznania k DPH (samostatný konzultačný seminár na tému „DPH“ s JUDr. Groszovou pripravujeme 8. 11. 2007 v Prešove).
V štvrtej časti programu seminára - diskusii bude venovaný zvlášť veľký priestor na zodpovedanie otázok účastníkov k všetkým trom bodom programu. Preto Vás prosíme o prípravu odborných otázok a ich zaslanie mailom vopred na velmax@velmax.sk
Všetci prítomní dostanú odborný materiál v tlačenej forme, písacie potreby, poznámkový papier, občerstvenie a obed.

Semináre sa uskutočnia v Prešove dňa 9. 10. 2007 a 11. 10. 2007 v kongresovej sále Hotela Lineas, Budovateľská 14 (spoje MHD č. 5, 7, 2 zo zástavky Čierny most – smer Budovateľská ulica, príp. spoj 38 zo zastávky pri autobusovej stanici), pešo zo stanice cca 15 min. Začiatok je o 8.30 hod. , prezentácia od 7.45 hod. Viac na www.velmax.sk.

Veríme, že program seminára splní Vaše očakávania a pomôže Vám pri práci.
Na stretnutie s Vami sa teší kolektív firma Velmax, s.r.o.

 
1.10.2007 | Pridal: Redakcia PIS | Reklama | čítané: 3369 krát