Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Stavba pyramídy a jarmočné dni

V centre Prešova sa vo štvrtok a piatok budú prezentovať keramikári, čipkári, tkáči, košikári, garbiari, kováči a drotári na III. Remeselných jarmočných dňoch.

V centre mesta nebudú chýbať ani stánky s tradičnými gastronomickými pochúťkami a sladkosťami z medu. Do Prešova prídu predstaviť svoju zručnosť remeselníci z Martina, Košíc, Humenného, Spišskej Novej Vsi, Sniny, Závadky nad Hronom, Žiaru, ale aj z poľského Noweho Saczu. Uplynulý týždeň, ktorý sa niesol v duchu akcií Prešov deťom – deti Prešovu, v piatok pre intenzívny dážď nevyvrcholil tak, ako si plánovali jeho organizátori. Preto radnica presunula stavanie pyramídy z hračiek práve na štvrtok 11. októbra. V čase od 10:00 do 17:00 môžu deti priniesť pred mestskú radnicu hračku, ktorú sú ochotné darovať svojim rovesníkom v hmotnej núdzi. Účastníkov stavania pyramídy aj jarmočníkov bude na pódiu zabávať Dychová hudba pri Základnej umeleckej škole Jána Pöschla a Ľudová hudba Prešovčan. V piatok popoludní ich vystrieda folkový žáner v podaní skupín Divozel a Hrdza.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK