Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Tréner futbalistov Tatrana Prešov Roman Pivarník bol ONLINE - KOMPLETNÝ PREPIS

Dnešným hosťom bol tréner futbalistov Tatrana Prešov, Roman Pivarník. 40-ročný synovec bývalého reprezentanta a majstra Európy z Belehradu 76 Jána Pivarníka pred príchodom do Prešova pôsobil ako asistent v prvoligovom rakúskom Rapide Viedeň, kde počas svojej aktívnej činnosti aj hrával. Trénerské skúsenosti okrem toho zbieral aj v českých kluboch HFK Olomouc, Jihlava a Kroměříž, ako aj saudsko-arabskom Al-Oadisiyah. Počas hráčskej kariéry okrem pôsobenia v Rapide pôsobil aj v tímoch ZŤS Košice, Dukla Praha, Sigma Olomouc, SV Gerasdorf, Bnei Yehuda Tel-Aviv a FC Jena.

Futbalový tréner TATRAN

Futbalisti Tatrana Prešov okúsili od začiatku tohto roka iba jedinú prehru v ligovom zápase, keď ešte v marci podľahli Michalovciam. Odvtedy ťahajú pod vedením kormidelníka Romana Pivarníka úctyhodnú sériu 25-tich ligových a troch pohárových duelov bez prehry. Z posledných 12-tich súbojov (z toho 9 ligových) dokonca odchádzali ako víťazi. O nasmerovaní prešovskej futbalovej lode na víťaznú vlnu, aktuálnej situácii v kabíne Tatrana, ale i názoroch na futbal, prípadne všetkom, čo vás zaujíma, ste mohli prostredníctvom portálu PIS.sk online diskutovať s trénerom Tatrana Prešov Romanom Pivarníkom.

StaryBorsuk | 17.10.2007 (13:41)
ja by som sa opytal, na kolko percent pripusta pan trener, ze by nam to predsa s tym postupom nevyslo.. a ked sa nam to ako vsetci tolke roky uz dufame podari, a ci si mysli, ze sa tento (konecne skvely) kader futbalistov co hraju srdcom nie iba za peniaze, podari udrzat aj v novej, verime ze konecne ligovej sezone.

Pivarník: "O tom, že nepostúpime neuvažuje. Nepripúšťam si to, som človek, ktorý myslí pozitívne a verím v postup do Corgoňligy. Hráči to ale samozrejme musia odviesť na ihrisku, tam nám nikto nič zadarmo nedá. Všetci hráči v kádri majú dlhodobé zmluvy a tendencia vedenia nie je hráčov predávať, ale vybudovať silné mužstvo. Samozrejme pokiaľ by nejaký hráč prerástol výkonmi náš klub a bude oňho záujem zo zahraničia, tak sa mu samozrejme umožní postup v kariére."

Nefilim | 17.10.2007 (14:32)
... v prvom rade gratulujem k dosiahnutým úspechom s Tatranom, na našu hru sa dá konečne po dlhom čase pozerať, chlapci si na trávniku veria, a makajú aj vtedy, keď im to neide úplne podľa ich predstáv, a to pokladám za ďalšie pozitívum v hre Tatrana. Videl som všetky naše zápasy v tejto sezóne, a spolu s ďalšími chlapcami veríme, že to takto bude pokračovať a Tatran bude hrať ešte lepšie, ako hrá. Teraz tie 2 otázky, pán Roman: 1. Koho by ste chceli na poste brankára po prípadnom odchode Buchtiča v zime do Liberca? Pracuje sa už na niekom? 2. Máte už vytypovaných nejakých hráčov na posilnenie kádra po našom postupe do Corgoňligy, ktorý všetci tak túžobne očakávame? Samozrejme v prípade, žeby ste zostali trénerom Tatrana aj v nasledujúcej sezóne, čo si všetci úprimne želáme. Na záver Vám prajem všetko dobré a veľa ďalších úspechov vo Vašej práci.

Pivarník: "Záujem o brankára Buchtu je, ale on sám nechce z Prešova odísť. Pokiaľ by ale k tomu prišlo, ja sa snažím neustále pracovať na tom, aby podobný brankár jeho kvalít mohol do tímu prísť. Takže tajné tipy už mám. K druhej otázke, hráčov si už vytypovávame. Došlo aj k prvým kontaktom s nimi, otázka je, či ponuku klubu budúakceptovať. Trh hráčov ale nie je široký, preto zatiaľ mená nezverejníme. Ide ale o troch hráčov, do každej formácie po jednom."

mikelko | 17.10.2007 (20:32)
...chcem sa vám a aj celej partii, ktorá sa momentálne točí okolo prešovského Tatranu poďakovat za perfektnu pracu a za dosiahnute vysledky. Taktiez vam prajem vytuzeny postup medzi slovensku spicku, lebo tam podla mojho nazoru patrite. Dakujem za zodpovedanie otazok. OTAZKY:1. Dufam, ze sa nechystate po skonceni tejto sezony opustit Presov. Alebo zalezi od konkretnej ponuky. Co vy na to? 2. Je podla vas Jozko Talian propraveny chytat zapasy Corgonligy po pripadnom odchode Milosa Buchtu do Ciech?

Pivarník: "1. V Prešove sa cítim dobre, ale najprv musím cieľ, ktorý mi bol daný v Prešove splniť a potom môžem, pokiaľ dostanem ponuku, o predĺžení zmluvy uvažovať. K otázke 2: Jožko Talian je nádejný a perspektívny brankár, ale Corgoňliga je aj o obrovských skúsenostiach a psychickej odolnosti a až čas ukáže, ako na tom Jožko Talian je."

mladí
karzaj | včera 10:34
Myslím, že Tatran je o triedu lepší, ako ostatné druholigové mužstvá. Konečne tu prišiel tréner, ktorý dokázal poskladať dobré mužstvo. Klobúk dolu.

Len mám obavy z toho, že všetko je postavené na 12-13 hráčoch a mladí sa do mužstva vôbec netlačia tak, ako by mali. Nedokážu sa presadiť. Keď som si pozrel zápas béčka so Žiarom nad Hronom, tak to vôbec nebol presvedčivý výkon z ich strany. Nik nevynikol. Ako to vidíte vy?

Čo Slovenský pohár. Postavíte proti Trnave najlepších hráčov, ktorí budú k dispozícii, alebo to bude opäť kombinované mužstvo a všetko sa bude sústrediť na boj o postup? Myslíte si, že má Tatran nato, aby cez Trnavu postúpil do semifinále?

Ďakujem za odpovede

Pivarník: "Pre mužstvo je dobré, pokiaľ je základná zostava stabilizovaná. Tým pádom má mužstvo lepšiu súhru. V kádri hrá už mladý Piter-Bučko, Josl, Kobylík a Belejík. Všetko hráči pod 22 rokov. V kádri pritom máme aj hráčov okolo 19 rokov, ktorí prišli z dorastu - Krajník, Baran, Katona a Leško. Táto štvorica potrebuje čas, lebo cieľ v Tatrane je ten najvyšší a nie je jednoduché pre týchto hračov, aby dokázali uniesť tento tlak. Výkony mladých hráčov nie sú stabilné, ale bývajú kolísavé. To je problém väčšiny mladých hráčov. Čo sa týka Slovenského pohára, možno som to neprezentoval, ale od začiatku berieme pohár veľmi vážne. Vsadil som na to, že v prvých troch zápasoch, keď sme hrali s mužsvom o súťaž nižšie, že dokážeme tieto zápasy výsledkovo zvládnuť aj s mladšími hráčmi. Myslím si, že výsledok nám dal za pravdu. Zápas s Trnavou sme na 14.11. o 17. hodine doma a 20.11. o 17. hodine v Trnave preložili preto, že je reprezentačná prestávka a sme schopní sa koncentrovať teraz na ligu a potom na pohár, kde nastúpime v najsilnejšom zložení."

Vdaka Roman!
matoPO | včera 19:29
V uvode by som Vam chcel podakovat zato, ze ste dokazal poskladat muzstvo, ktore konecne kraca tam kde nas Tatran patri do Corgonligy!
Tiez Vam chcem podakovat zato, ze si ako jeden z mala trenerov vazite fanusikov a po kazdom zapase sa dojdete podakovat k fans, verte my fanusikovia si to velmi vazime!
A teraz moje otazky...
1, Ako vidite nase sance v pohari? Myslite si ze mame nato, aby sme postupili cez Spartak dalej? Pristupite k tomuto dvojzapasu a verme ze v pripade postupu aj k dalsim s plnou vaznostou a bude snaha z nasej strany pohar ziskat?
2, V pripade postupu do corgon ligy, ako vidite Vase dalsie posobenie v Tatrane? Vsetci by sme si velmi priali aby ste tu ostal lebo pri Vasej praci nas Tatran slape tym spravnym smerom!

Na zaver by som Vam chcel popriat vela stastia v sukromnom, aj pracovnom zivote a aby sme po poslednom kole mohli vsetci velmi velmi dlho oslavovat POSTUP!

Pivarník: "Sčasti som už odpovedal v predchádzajúcej otázke. Samozrejme veríme, že postúpime ďalej, ale hrá sa už na dva zápasy a to nie je o náhode. Uvidíme, akú kvalitu tento káder má. K druhej otázke som už tiež odpovedal."

otazka
peterp | dnes 08:00
Kolko hracov planuje vedenie predat po skonceni jesennej casti?

Pivarník: "Nebudeme predávať žiadnych hráčov."

olomouc | dnes 09:17
Denne nás delí takmer 400 kilometrov. Keď si vybavím úžasnú atmosféru v Tatrane, keď sa pozriem na ten náskok a miesto v tabuľke, ... .tie kilometre majú zrazu iný rozmer a obrovský ZMYSEL... ... Vieš, čo tým myslím... ... Je krásne tešiť sa s tebou, tešiť sa s VAMI. Nech nám to všetkým vydrží čo najdlhšie!

Pivarník: "Ďakujem a pozdravujem Olomouc."

Prešov - Trnava
fans | dnes 10:18
Je pravda, že sa domáci zapas Tatrana proti Trnave v Slovenskom pohári preložil z 23.10.2007 na 14.11.2007 ???

Pivarník: "Áno, už sme v predchádzajúcej odpovedi uviedli, že budeme hrať 14.11. doma a 20.11. v Trnave."

TATRAN
havel | dnes 10:31
BOL BY SOM ZVEDAVY KOLKO TERAJSICH HRACOV PLANUJE PAN REMETA PO POSTUPE DO CORGON LIGY PREDAT? PRAJEM VELA USPECHOV

Pivarník: "Už sme odpovedali, že predávanie hráčov sa nechystá. Z môjho pohľadu mužstvo, aby mohlo podávať dobré výkony, potrebuje byť tri roky pohromade. Ale určitý trh - predaj aj nákup, samozrejme musí fungovať. Hráči sa musia chcieť zlepšovať a musia mať vyššie ciele."

spolupráca - budúcnosť
tu-ske | dnes 11:05
Dobrý deň.
Pán tréner, podľa mňa ste za veľmi krátky čas dokázali vytvoriť víťaznú atmosféru vo svojom družstve.
Zdá sa, že sa táto Vaša pohoda prenáša aj na mládežnícke tímy 1. FC, čoho čerstvým dôkazom je okrem víťazstva, aj predvádzaná hra mladších žiakov U-11 tento týždeň na memoriály J. Danča.
Tiež ste známi svojimi menej tradičnými motivačnými metódami v rámci tréningového procesu.

Chcel by som sa opýtať, či odovzdávate svoje vedomosti aj trénerom trénerom mládeže a či spolupracujete s nimi pri tvorbe jednotnej hernej koncepcie všetkých družstiev prešovského klubu.

Tiež by ma zaujímalo, či sa v Tatrane využíva systém spoločných motivačných tréningov alebo účasti hráčov A mužstva na príprave mládeže.

Za odpovede veľmi pekne ďakujem a prajem Vám veľa zdravia.

Pivarník: "Spolu s kolegom Tarkovičom sme sedeli so všetkými trénermi mládeže a preberali sme, akých hráčov potrebuje prvoligový futbal a kam smeruje ten svetový. Snažili sme sa nájsť cestu, aby sa dorastenci približovali k hre, ktorú produkuje A-mužstvo a mužstvá nižších kategórií dokázali vychovávať hráčov pre prvź celok. K spoločným tréningom - A-mužstvo sa na príprave mládeže nepodieľa, pretože samo má veľmi nahustený program. Ale raz týždenne sú skupinové tréningy, kde si vyberáme hráčov ako z dorastu, tak z B-mužstva."

Dakujeme
mato17 | dnes 11:39
na zaciatok by som sa Vam chcel podakovat za to, ze ste konecne dokazali postavit Tatran na nohy a ze je to tu vsetko tak ako sa patri. Dufam, ze po postupe z tymu neodidete a budete pokracovat dalej s nami. Chcem sa vas spytat ze ci aj po pripadnom postupe budete chciet nadalej do tymu ceskych hracov, ktorych poznate alebo to budu hraci z nasej Corgon ligy?dufam aj, ze po sezone tu ostane hlavne Kobylik, Josl a Belejik ktori si myslim ze su tohtorocny najlepsi hraci nasho muzstva..dakujem a prajem pekny den

Pivarník: "V prvom rade sme dostali za cieľ postup do Corgoňligy, ktorý sa Prešovu už roky nedarí dosiahnuť, aj keď predtým postupovalo viac tímov. Keď som nastupoval do Prešova, preveroval som si situáciu v hráčskej kabíne a atmosféra nebola pozitívna a aj vzťahy medzi hráčmi neboli na úrovni, na akej mali byť. Pokiaľ v tak krátkom čase som mal mužstvo vybudovať po hernej stránke, ale aj veľmi dôležitej sociálnej stránke v kabíne, musíte zobrať hráčov, ktorých poznáte po každej stránke, aby ste zlé vplyvy dokázali posunúť na minimum. Zatiaľ výsledky, ale aj pohoda v kabíne, ukazujú, že sme išli správnou cestou. Žil som veľa rokov v zahraničí a som trénerom Tatrana Prešov, kde sa snažím vyberať hráčov dostupných a aby spĺňali to, čo som už spomínal. Nevyberám ich ale podľa národnosti. Najjednoduchšie premňa by bolo, keby v Prešove boli vlastní odchovanci a nemusel som ja hľadať hráčov v iných kluboch. Ale bohužiaľ, chýba nám jedna celá stredná generácia, ktorá za starého vedenia z Prešova ušla. Teraz prichádza nová, mladá generácia vlastných odchovancov."

otazka
jozho | dnes 11:54
Aj ja sa v prvom rade pripájam k poďakovaniu za vami odvedenú robotu v Prešove a mám dosť podobnú otázku, ktorú kým som naformuloval, bola položená matom17. Je však trošku obšírnejšia, takže ju predsa len položím: Po vašom príchode do Tatrana ste si so sebou priniesli do kádra ďalších českých hráčov (nejde pritom o bývalých hráčov popredných celkov), čím sa ich pomer v tíme opäť rozšíril a je ich asi polovica základu. Samozrejme, nič proti nim a za výkony, ktoré spoločne s ostatnými odvádzajú v prešovskom drese im patrí len a len naša vďaka, napriek tomu mi ale nedá neopýtať sa, či na Slovensku máme v tomto smere tak málo kvalitných futbalistov, že ich musíme hľadať v Čechách? Alebo sú v tom najmä vaše kontakty s českým futbalom a poznatky o ňom (aspoň vidno, že takto importované skúsenosti prinášajú úžitok). A či sa podľa vás aj v Prešove už konečne (v blízkej budúcnosti) nájdu talenty, aby sme v budúcnosti opäť mohli stavať na vlastných odchovacoch a nie byť závislí od českých hráčov. Aj keď opakujem, že nič proti nim nemám a vďaka za to, že ich máme.

Pivarník: "Myslím si, že sme na to dostatočne odpovedali v otázke predtým."

ešte jedna
jozho | dnes 11:56
A ešte jedna otázka – skúste v rámci svojich predchádzajúcich pôsobísk (ktorých vôbec nebolo málo) popísať to, čo na nich bolo zaujímavé a čomu vás poučili, čo ste si z tej ktorej štácie zobrali. Týka sa to tak hráčskej ako trénerskej kariéry. A ktorá z týchto zastávok vám podľa vás dala najviac, prípadne čo z toho najčastejšie (prípadne špecifické) využívate v Tatrane? Ďakujem za odpovede.

Pivarník: "Nikdy som si trénerské angažmány nehľadal. Po skončení hráčskej kariéry som dostal ponuku od HFK Olomouc po polovici sezóny, keď boli v 2. lige ako nováčik na poslednom mieste, aby som ich v súťaži zachránil. Prvý rok sme skončili 12. , druhý rok 9. a potom po určitých nezhodách v rámci pohľadu do budúcnosti som požiadal o ukončenie zmluvy. Dostal som znovu ponuku z Jihlavy, ktorá po 6-tich kolách bola tiež na poslednom mieste a skončil som s ňou na 6. mieste v 2. českej lige zo 16-tich mužstiev. Mal som ambície ísť s Jihlavou do 1.ligy, ona tie ambície ale v tom období nemala, preto som prijal ponuku do Saudskej Arábie. Každé angažmá mi niečo dalo a hlavne ma posunulo v tom, že sa stále o niečo hralo a po každom som musel dať mužstvo dohromady. To sú skúsenosti, ktoré sa nedajú nahradiť a posúvajú ma ďalej. Pokiaľ by som bol v jednom mužstve, tak by som tie skúsenosti nemal ako zbierať. Rád som v tíme, ktorź má ambície o niečo hrať. Veľa ľudí v Prešove sa díva na postup do Corgoňligy, ja sa dívam ešte ďalej a chcem, aby sme, pokiaľ tam postúpime, hrali dôstojnú úlohu v tejto súťaži. Pokiaľ mi to bude splnené od vedenia a bude mi predĺžená zmluva, rád v Prešove ostanem a budem na tom pracovať."

pepep | dnes 12:23
Pán tréner, čo myslíte je Tatran v terajšej sile schopný vyhrať S. P.?. ..a následne niečo uhrať v Európe? Tiež gratulujem a ďakujem za doterajšie výsledky.

Pivarník: "Ťažká otázka. Musíme si uvedomiť, že je tam šesť Corgoňligistov, ale urobíme všetko preto, aby sme cez Trnavu postúpili a potom sa znovu budeme snažiť, aby sme zvládli aj tie ďalšie zápasy v SP. Čo to znamená uhrať v Európe? Pozrime sa, čo uhrali tento rok naši Corgoňligisti v Európe..."

stadion
mato17 | dnes 12:28
este by som sa chcel spytat aj ked to asi nieje tak cisto vasa zalezitost ze ci sa planuje uz davnejsie spominana rekonstrukcia stadiona?pretoze si myslim, ze tie kamene uz je najvyssi cas nahradit normalnou krytou tribunou..dakujem

Pivarník: "Pokiaľ viem, tak sa plánuje. Je hotový aj projekt nového štadióna. Ale pokiaľ som informovaný, neboli ešte vysporiadané pozemky v okolí štadióna. Bohužiaľ na Slovensku infraštruktúra štadiónov zatiaľ stále zaostáva, v Čechách sa vybudovalo plno nových štadiónov, podobne aj v Rakúsku. Ale pomáha tomu štát a samozrejme mestá. Na Slovensku sa to bohužiaľ nedeje."

Paľo22 | dnes 12:42
Dobry den.zaujimalo by ma ako velmi je tazke udrzat hracov, aby po takej serii bez prehry boli nohami na zemi. Vraveli ste , ze ste posobili aj v muzstve , ktore hralo o zachranu. Mozte to porovnat? Myslim ten psychologicky pristup k hracom ked sa dari a nedari. Riesite to individualne alebo preferujete timovy rozhovor? Dakujem a vela uspechov prajem. Verim , ze v Presove ostanete minimalne este buducu sezonu. Dovidenia zajtra

Pivarník: "Ja sa snažím s hráčmi veľa komunikovať. Po každom zápase rozoberáme ten-ktorý duel a poukazujeme na chyby. Hráčov tlačím k tomu, aby 100-percentne pristupovali k tréningovému procesu a nič nepodcenili. Samozrejme, niekedy sa snažím odľahčiť situáciu a udržať dobrú náladu v kabíne rôznymi súťažami, alebo vtipmi. Snažím sa ten tlak z hráčov, ktorý je na nich kladený, stiahnuť na seba a nie im ho ešte pridávať. Snažíme sa aj o to, aby mali v rámci možnosti vytvorený okolo seba dostatočný servis, aby sa mohli koncentrovať len na futbal."

fenix | dnes 12:53
Chcem sa opytat pana Trenera ci sa ako celku hraje lepsie pod umelym osvetlenim alebo ked sa hra v uradnom hracom case.
Vdaka za odpoved

Pivarník: "Mužstvu sa určite lepšie hrá pod umelým osvetlením a chce pod ním hrať. Atmosféra je celkom iná. Ale najlepšie sa im hrá, pokiaľ je plný štadión a ľudia povzbudzujú už 10 minút pred výkopom. Nie nadarmo sa hovorí, že divák je dvanástym hráčom. Preto si nesmierne vážim divákov, hlavne tých, ktorí dokážu za mužstvom stáť, aj keď sa mu momentálne nedarí."

timi | dnes 12:59
Chcel by som sa pana Pivarnika spytat preco vypadol zo zakladnej zostavy Novak a ci uz je Belejik v poriadku? Dakujem Tomas

Pivarník: "Vypadol preto, lebo Piter-Bučko a Čep mali lepšiu formu ako on. Belejík už je v poriadku a mal by zajtra hrať."

miso
miso2207 | dnes 13:27
pan trener, v prvom rade by som vam chcel podakovat za vsetko co ste pre tatran, urobili, ze ludia tu po rokoch opat miluju futbal, chcel by som Vas opytat aj ked to mozno nieje otazka priamo na Vas, co sa planuje robit so stadionom, pretoze som cital o nejakej rekonstrukcii, a kedy sa má vlastne zacat? Mate nejake plany v zime doplnovat kader? dufam ze nerozpredate kader, ako tomu bolo v tatrane doteraz vzdy.

Pivarník: "Myslím si, že na tieto otázky sme odpovedali už predtým, ale ďakujem za vyjadrenú podporu."

V tejto chvíli sme teda vyčerpali všetky otázky, je tu teda priestor na záverečné slovo nášho dnešného hosťa.

"V prvom rade by som chcel poďakovať všetkým ľuďom, ktorí sa zapojili do tejto diskusie. Dúfam, že sa nám spoločne podarí splniť cieľ, ktorý sme si dali, pretože ako som už spomínal, vy ste našim dvanástym hráčom. Dúfam, že aj napriek stále chladnejšiemu počasiu dokážeme aj naďalej pritiahnuť okolo 4-tisíc ľudí na štadión."

Ja ďakujem trénerovi Pivarníkovi, že prijal naše pozvanie a odpovedal na všetky zvedavé otázky, jemu i celému tímu želáme ďalšie dobré výkony a výsledky, a to nielen zajtra o 14. hodine v domácom zápase proti Humennému, ale aj po celý zvyšok sezóny. Pri ďalšej diskusii sa teším niekedy nabudúce.

Tréner futbalistov Tatran Prešov Roman Pivarník
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK