PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/3500/anketa_mesta_pre_mesto_-_aby_sme_sa_vyhli_omylom.html

Anketa mesta pre mesto - aby sme sa vyhli omylom

Od dnešného dňa do konca novembra osloví tridsať anketárov z radov vysokoškolákov občanov Prešova a formou dotazníka s vyše 40 otázkami budú zisťovať ich názory na rôzne oblasti týkajúce sa mesta
Ilustračné foto

Prieskum dostal názov Poznaním názorov verejnosti sa vyhneme drahým omylom. Jeho výsledky poslúžia mestskej radnici správne nasmerovať svoje zámery v širokom spektre aktivít. Ako informoval tlačový tajomník Mestského úradu v Prešove Michal Kaliňák, „výsledky prieskumu poslúžia ako východisko pre pripravovaný Plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta. Odhalené rezervy a potreby obyvateľov umožnia prehodnotiť doterajší rozvoj mesta a jeho lepšie nasmerovanie v súlade s reálnymi požiadavkami Prešovčanov. “ Na spomínaný dokument nadväzuje aj marketingový plán mesta, ktorý sa mesto rozhodlo v najbližšej budúcnosti vytvoriť. V prípade úspechu Prešova v boji o titul Európske hlavné mesto kultúry 2013 bude prieskum využitý aj v tomto projekte.
Anketa je tematicky rozdelená do ôsmich celkov. Prvé otázky sa týkajú údajov potrebných pre zabezpečenie reprezentatívnosti vzorky respondentov. Ako povedal M. Kaliňák, „ďalšie otázky sa budú týkať životného štýlu, kvality bývania a služieb, aký má respondent vzťah k mestu, ako vníma jeho vzhľad, atmosféru, ľudí okolo seba, perspektívu mesta a jeho možné smerovanie. “ Realizátorom výskumu je katedra geografie a regionálneho rozvoja Fakulty humanitných a prírodných vied Prešovskej univerzity. Anketármi budú študenti 1. ročníka magisterského študijného programu Geografia v regionálnom rozvoji v rámci predmetu Marketing územia. Vyplnenie dotazníka bude podľa odhadov trvať približne päť minút. Počet respondentov je plánovaný na 700.
-mm-

 
18.10.2007 | Autor: Michal Kaliňák | Mesto Prešov | čítané: 1615 krát