Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Počas týchto dní bude polícia kontrolovať cintoríny

Hlavný cintorín v Prešove bude počas najbližších dní, kedy občania prichádzajú na hroby svojich blízkych, otvorený dlhšie od 8:00 do 21:00. Tento predĺžený režim začne platiť už od soboty 27. októbra. Bežne sa brány cintorína otvárajú o 9:00 a zatvárajú o 17:00. Na všetkých troch prešovských cintorínoch bude k dispozícii informačná služba.

Polícia chce zabrániť vyčíňaniu vandalov  a postará sa o bezpečnosť návštevníkov cintorína.

Pracovníci Technických služieb mesta Prešov pripravili opatrenia, ktoré zabezpečia pokojný priebeh týchto pietnych dní. Ako informoval tlačový tajomník Mestského úradu v Prešove Michal Kaliňák, „poriadok bude zabezpečovať aj mestská polícia. V dňoch 31. októbra až 3. novembra vyčlenila na kontrolu cintorínov svoju hliadku. V nočných hodinách jej bude asistovať hliadka so služobnými psami. “ Od 1. do 3. novembra sa o zvýšenú bezpečnosť a poriadok na cintorínoch postarajú spoločné hliadky mestských a príslušníkov polície SR. Počas nasledujúcich dní bude túto službu zabezpečovať aj občianska stráž. Hlavný cintorín a cintoríny na Sekčove a Solivare budú kontrolované aj v nočných hodinách.
Počas štyroch dní od 31. októbra do 3. novembra Mestská polícia nebude spoplatňovať parkovisko pri hlavnom cintoríne na ul. Vajanského. Prešovská radnica vyzýva občanov a návštevníkov Prešova na toleranciu, ohľaduplnosť, dodržiavanie dopravných predpisov i disciplíny pri parkovaní v okolí cintorínov, kde každoročne dochádza k dopravným kolíziám.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK