Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Medzi predsedom PSK a najsilnejším poslaneckým klubom to opäť vrie

Predseda PSK Peter Chudík nepodpíše prijaté uznesenie o internetizácii a digitalizácii Úradu PSK a poslancov Zastupiteľstva PSK. Ako uviedol, je to jeho reakcia na neschválenie siedmej tohtoročnej úpravy rozpočtu samosprávneho kraja, ktorá bola stiahnutá z rokovania.

Ako na zasadnutí uviedol predseda finančnej komisie Pavol Tarcala (SDKÚ-DS a KDH), dôvodom na stiahnutie úpravy rozpočtu bol fakt, že tá neprešla rokovaním sociálnej a školskej komisie. „Dôvod, prečo sa tak stalo vidím v tom, že tam boli navrhované sumy 4 milióny (rekonštrukcia priestorov – pozn. red.) a 2,8 milióna (rekonštrukcia kotolne – pozn. red.) pre SOU dopravné v súvislosti s investíciami na sťahovanie dielní tohto učilišťa zo Slovenskej na Dukliansku ulicu. Takouto formou 41 poslancov SDKÚ-DS a KDH zablokovalo platné uznesenie vo vzťahu k Inovačnému partnerskému centru (IPC), “ myslí si predseda PSK Peter Chudík, podľa ktorého neprerokovanie materiálu v komisiách nie je zákonnou podmienkou toho, aby sa ním nemohli poslanci na rokovaní zaoberať. „Pred dvoma týždňami sme materiál schválili na Rade PSK, komisie mali 13 dní času nato, aby si k tomu sadli. Čiže dôvod neprerokovania v komisiách je absolútne alibistický, nepravdivý a zavádzajúci, “ rozhorčoval sa Chudík. Do zrekonštruovaných priestorov SOU dopravného by sa mala sťahovať Knižnica P. O. Hviezdoslava. V jej súčasných priestoroch schválili na predchádzajúcom zasadnutí zastupiteľstva poslanci zriadenie Inovačného partnerského centra a reprezentačných priestorov Úradu PSK. „Dovolím si tvrdiť, že tu sa ukázala nedemokratickosť tohto klubu, ktorý sa nevie zmieriť s tým, že sa hlasovalo tak ako sa hlasovalo a nechce ísť ďalej v rámci tohto hlasovania, pričom to robí takouto trápnou blokáciou. Pýtam sa, kto potom bude zodpovedný zato, keď IPC, aj keď sme ho schválili v zastupiteľstve, nebude realizované? “ opýtal sa predseda PSK. Neostalo ale iba pri rečníckych otázkach. Predseda PSK sa na základe neprijatej úpravy rozpočtu rozhodol, že nepodpíše schválený materiál, ktorým zastupiteľstvo zobralo na vedomie stav internetizácie a digitalizácie Úradu PSK a poslancov Zastupiteľstva PSK. „Tento materiál potrebuje investície. A v tomto bode nebolo povedané aké. Nechcem sa podieľať na fraškách tohto klubu. Jednoducho, keď chcú, nech schvália aj investície, aj takýto materiál, spoločne. “
(ik)

Súvisiace články
2.11.2007 Hagyari s Chudíkom absolvovali „vizitu“ Župného domu
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK