Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

FHE: Malý princ

Malý princ nie je len hrdina svetoznámej knihy Antoinea de Saint-Exupéryho, ale aj prešovská folkrocková skupina. Založili ju gitarista a spevák Mišo Gima (tiež Mloci) a huslistka a speváčka Dagmar Juhásová (ex-BB Country). Malý princ hral v rôznych zostavách, od základného dua, po „superzostavu“ s dychovou sekciou a speváckym zborom, s ktorou Malý princ odohral hneď svoje premiérové vystúpenie na Festivale dobrej hudby - Sigord 2002.

Ďalším zo zakladajúcich členov bol bubeník Peter Zachar, ktorý neskôr zo zdravotných dôvodov skupinu opustil, ale dodnes s ňou občas vyrazí ako pozorovateľ na niektoré štácie, napríklad na budapeštiansky Szeptemberfeszt 2007.

Súčasnú zostavu Malého princa - okrem Miša a Dáši - tvorí mladá krv: Peter Vyslocký (gitara), Marek „Jahoda“ Franko (klávesy), Robo Földes ml. (bicie) a Vlado Čekan (basová gitara).

V kapele sa premlelo viacero muzikantov, vrátane detí hlavných protagonistov Malého princa: Mišo Gima ml. (gitara), Baška Juhásová (violončelo), Martin „Chemik“ Porubský (klávesy), Tóno Pľuta (mandolína), Jožo Loja (bicie), Edo Lukáč (bendžo), Števo Strelec, Ján „Kafi“ Kavulič, Tomáš Durkáč, Bohuš Konečný, Robo Hatala, Ondrej Baran, Maťo Tirdiľ (všetci basgitara) a ďalší.

Jednou z aktivít Malého princa bola spolupráca s občianskym združením Barlička. Okrem iného sa zúčastnili medzinárodného festivalu Vivat Vita v Olomouci, kde v lete sprevádzali telesne postihnutú speváčku Aničku Sukovskú, ktorá na tejto prehliadke zvíťazila.

Skupina Malý princ hrá vlastné piesne, rockové šlágre, ale aj upravené ľudovky z celého sveta. Jej štýl možno charakterizovať ako world music, folkrock, či newcountry. Kapela má za sebou desiatky koncertov doma i v zahraniční. Hrala na viacerých netradičných miestach (napr. na Mojsej feste, ďalej v Turzovke, kde sa pokúšali o Guinessov rekord v pojedaní syrových nití, na festivale dychoviek v Prakovciach, či na majstrovstvách vo varení a jedení halušiek v Krompachoch). Vlastný nosič zatiaľ nemá, ani v najbližšom čase nepripravuje.

Web: http://malyprincpresov.wsn.cz

Malý princ
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK