Utorok, 23. apríl 2024
Meniny má Vojtech | zajtra Juraj

Rastie počet ochorení detí na cukrovku

Výmena názorov na skvalitnenie diagnostiky a terapie chorôb močových ciest, porúch funkcie žliaz vnútorného vylučovania a hlavne cukrovky vo veku od 0 do 18 rokov je hlavnou obsahovou náplňou II. Prešovského pediatrického dňa.

Zišlo sa na ňom 7. decembra bezmála 100 odborníkov v starostlivosti o dieťa z celej SR a svoje aktuálne poznatky z tejto problematiky prezentovali v 19 prednáškach všetky detské kliniky v SR. Keďže na území celej SR rastie výskyt detského diabetu, stal sa z toho akútny problém. Ide o veľmi nepríjemné ochorenie, ktoré ak sa nenáležite lieči, má za následok vo vyššom veku či už slepotu alebo zlyhávanie funkcie obličiek.

Detské oddelenie Nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove je spádovým pre celý Prešovský kraj a jeho primár, zároveň krajský odborník pre pediatriu Ján Kovaľ v tejto súvbislosti uviedol, že kým v roku 1989 evidovali 33 pacientov s detskou cukrovkou vo veku od 0 do 18 rokov, tak v roku 1999 ich bolo 58 a tohto roku už 62. Každoročne pribúda približnhe 10 novozistených ochorení tohto druhu. Ako zvýraznil, genéza nemoci ešte nie je dostatočne objasnená.

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK