Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Hagyari získal v šachu policajné uniformy

Primátor Pavel Hagyari dnes v šachovej partii získal oblečenie pre mestskú políciu a reflexné vesty pre asistentov pomáhajúcich ľuďom na priechodoch pre chodcov. Keďže však šachovú partiu nevyhral, stáť ho to bude parkovacie miesto a pozvanie na večeru.

Primátor sa dnes na partii šachu stretol s honorárnym konzulom Holandska a prešovským podnikateľom Matúšom Murajdom, s ktorým sa stavil o pozvanie na večeru a miesto na parkovanie v centre mesta. Murajda Hagyarimu prisľúbil, že ak súboj prehrá, vyzbrojí príslušníkov Mestskej polície 74-timi policajnými uniformám a ošatí aj 40 asistentov pomáhajúcich na priechodoch pre chodcov. „Ide skôr o symbolickú hodnotu v tom, že podnikateľský sektor môže dobre spolupracovať s mestom. Keď som videl aktivitu mesta týkajúcu sa pomoci pri priechodoch pre chodcov, rozhodol som sa, že musím prispieť. Nie však úplne zadarmo, a tak sme sa stavili“, priblížil vznik myšlienky honorárny konzul Holandska na Slovensku. „Je to dobrý spôsob ako do riadenia mesta vtiahnuť ľudí, ktorí o to majú záujem a chcú mu pomôcť“, uviedol na margo duelu prešovský primátor, ktorý chcel pôvodne hrať proti Murajdovi tenis. „Potom, čo som si roztrhol achilovku sme to ale radšej zmenili na kľudnejší šport“, dodal Hagyari. Holandský honorárny konzul vnímal partičku šachu pred jej začiatkom takto: „Ide o to stráviť pri dobrej kávičke pár chvíľ s primátorom, prípadne ho nabiť a keď to nepôjde, zmierim sa aj s prehrou“. Napokon tak ale nemusel urobiť, pretože partia dopadla podľa všeobecných predpokladov – remízou. Znamená to, že za parkovaciu kartu v centre mesta a pozvanie od primátora na večeru získa mestská polícia oblečenie pre policajtov a nepremokavé plášte pre asistentov.
(ik)

Matúš Murajda (vľavo), Pavel Hagyari (vpravo)
Matúš Murajda
Pavel Hagyari
Matúš Murajda (vľavo), Pavel Hagyari (vpravo)
Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK