PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/3604/bude_dalsia_burza_starozitnosti.html

Bude ďalšia burza starožitností

Burzy starožitností a kuriozít si našli medzi Prešovčanmi mnohých priaznivcov. V piatok od 10:00 hod. bude na pešej zóne v centre Prešova medzi kostolom sv. Mikuláša a Knižnicou P. O. Hviezdoslava v poradí už štvrtá tohtoročná burza.

Návštevníci sa môžu tešiť na širokú ponuku predmetov, ktoré obšťastňovali ešte našich predkov. Do šarišskej metropoly prídu obchodníci so zánovným tovarom nielen z východu, ale aj zo susedných krajín Maďarska a Poľska. V ponuke bude široký sortiment skla, porcelánu, obrazov, predmetov dennej spotreby, staré rádiá i historické zbrane. Na svoje si prídu zberatelia mincí, pohľadníc, miniatúr a zvyknú sa objaviť aj predajcovia parožia a predmetov, ktoré by nikto nečakal. Burza potrvá do 18:00.
Prvé tri burzy sa konali v auguste, septembri a októbri. Myšlienka sa ujala a projekt žije ďalej. Na začiatku novej aktivity bol hlavným aktérom skúsený košický organizátor búrz starožitností Karol Linhart, ktorého burzy v kaštieli v Čečejovciach a Budimíre navštevovali aj Prešovčania.
-mm-

 
8.11.2007 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1604 krát