Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Rokovanie naťahovali aj bez siedmich bodov

Napriek tomu, že primátor Pavel Hagyari počas včerajšieho zasadnutia Mestského zastupiteľstva stiahol zo 17-bodového programu až sedem, mimochodom najzávažnejších, bodov, trvalo 10. riadne zasadnutie poslaneckého zboru opäť pomerne dlho.

Do obedňajšej prestávky prerokovali poslanci iba dva body – schválenie spolupráce medzi mestami Prešov a Rishon LeZion v Izraeli a majetkové prevody. Ďalšie vyše štyri hodiny sa poslanci zaoberali správami o podaných, implementovaných a pripravovaných projektov v meste, plnením plánu investičnej výstavby za prvých deväť mesiacov tohto roka, ako aj správou o plnení rozpočtu mesta. Všetky materiály s menšími úpravami napokon aj prijali. Podobne ako správu o výsledkoch kontrol vykonaných útvarom hlavného kontrolóra. Prešiel aj návrh zmluvnej účasti spoločnosti Technoinvest z Moldavy n/Bodvou na financovaní mestskej komunikácie Škára vo výške 5 miliónov korún v prípade, že ich neprefinancuje Ministerstvo hospodárstva. Zmluva bola iniciovaná na základe rozhodnutia MsZ na septembrovom zasadnutí, v ktorom zastupiteľstvo požiadalo primátora predmetnú zmluvu uzavrieť. Posledným materiálom, ktorý poslanci schválili, bol podpis zmluvy o poskytnutí nenávratného príspevku na realizáciu projektu Obnova historického kultúrno-spoločenského centra Čierny orol. Mesto dostane na rekonštrukciu budovy grant z finančného mechanizmu EHP a Nórskeho finančného mechanizmu spolu vo výške 625 029 eur. V závere zasadnutia dostali priestor na prezentáciu aj predsedníčka občianskeho združenia Venuše Mária Kurtová, ktorá informovala o sociálnej situácii onkologických pacientov, a predseda Regionálnej rady mládeže Prešovského kraja Ľuboš Marcinek, ktorý požiadal zastupiteľstvo o schválenie projektu Samo sa to nespraví, čomu poslanci vyhoveli. Sedem neprerokovaných materiálov sa s najväčšou pravdepodobnosťou objaví už na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva, ktoré je naplánované na 10. decembra.
(ik)

Súvisiace články
23.11.2007 Poslanci dohodu s Drutarovskými schválili 21.11.2007 Primátor stiahol z rokovania MsZ ďalšie dva body 21.11.2007 Dane a poplatky sa zvyšovať nebudú – päť bodov stiahnutých z rokovania 30.10.2007 Ďalšia tragická nehoda – zomreli dvaja mladí ľudia
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK