Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Radní riešili aj dlhé zastupiteľstvá

Vyše 12 hodín trvalo včerajšie rokovanie Mestskej rady (MsR) , ktorá sa zišla na svojom poslednom tohtoročnom zasadnutí. Rada sa zišla v kompletnom desaťčlennom zložení.

Na svojom zasadnutí sa radní okrem iného venovali návrhu rozpočtu na budúci rok, návrhu plánu investičnej výstavby, riešili dopravnú situáciu v meste Prešov a schvaľovali zoznam opráv ciest a chodníkov na budúci rok. Na rokovacom stole bola aj Informácia o ukončení Strategického plánu ekonomického rozvoja a návrh Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta, prerokovaná bola aj koncepcia podpory a rozvoja športu. Spolu bolo predložených 25 materiálov, päť z nich bolo stiahnutých z rokovania a radní sa im budú venovať až na januárovom zasadnutí.

Bohatý program MsR predznamenáva aj dlhý program najbližšieho zastupiteľstva, ktoré sa okrem pôvodne plánovaných bodov obohatilo o materiály stiahnuté na novembrovom zasadnutí. Poslanci tak opäť budú rozhodovať o zvyšovaní dane z nehnuteľností, poplatkoch za odpad a zvýšení poplatkov za poskytované sociálne služby v domovoch dôchodcov. Pôvodne figurovalo v pláne zastupiteľstva, ktoré sa zíde na budúcu stredu 12. decembra o 9. hodine, 29 písomných materiálov. Potom čo niektoré z nich neprešli MsR ich počet klesol na 24. Radní odporučili primátorovi, aby kľúčové body boli zaradené na začiatok zasadnutia s tým, že materiály, ktoré môžu byť prerokované až v januári by boli v prípade predĺženia rokovania po 21. hodine na najbližšie zasadnutie. Radní sa venovali aj problému zastupiteľských maratónov. Ten by malo v budúcom roku vyriešiť to, že s výnimkou februára sa budú poslanci schádzať na zasadnutiach každý mesiac. Doteraz sa stretávali raz za dva mesiace.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK