Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Opozícia presadila centrálny park do rozpočtu

Spolu 99,6 miliónov korún schválili na svojom minulotýždňovom zasadnutí poslanci Mestského zastupiteľstvo v Prešove na investičnú výstavbu v meste Prešov na budúci rok.

Opozícii sa v rámci plánu podarilo presadiť vyčlenenie prostriedkov na výstavbu centrálneho mestského parku na Sekčove už v budúcoročnom rozpočte, hoci s tým počítal až návrh investičnej výstavby na rok 2010. Ako v rozprave poznamenal poslanec Vasiľ Janko (SDKÚ-DS), petícia na vybudovanie parku bola úspešná. „Doteraz sme zozbierali vyše 4-tisíc podpisov, “ uviedol pre poslancami. Aj keď koaliční poslanci a aj primátor Pavel Hagyari namietali proti urýchľovaniu plánu nespochybňujúc jeho zámer, napokon poslanci našli kompromisné riešenie a rozdelili na realizáciu parku 8-miliónovú rezervu, ktorú mal k dobru sekčovský výbor mestskej časti. Na začiatok tak na centrálny mestský park v budúcom roku poputujú 4 milióny korún, za 2 milióny sa na Sekčove vybuduje park Angelinum, ktorého projekt navrhli zástupcovia Kresťanskodemokratickej mládeže Slovenska a na protinávrh poslankyne Štefánie Andraščíkovej pôjdu 2-milióny korún na vybudovanie športové areálu pri ZŠ Májové námestie.

V pláne investičnej výstavby na budúci rok je spolu 35 stavieb. Z minulého obdobia sa dokončenia dočká 13 rozostavaných stavieb, zvyšných 22 stavieb bude nových. Okrem iného sa v budúcom roku vybudujú menšie parkoviská na uliciach Mirka Nešpora, Volgogradská, Októbrová, Oravská, Lomnická a Levočská, prístupová komunikácia do priemyselnej zóny na Družstevnej ulici ako aj cestná signalizácia križovatky Sabinovská – Bajkalská. Rekonštrukcie sa dočkajú Metodova a Svätoplukova ulica. Z rozostavaných stavieb sa v budúcom roku dokončí výstavba nájomných bytov na uliciach Majakovského – Sabinovská.
(ik)

Súvisiace články
27.11.2007 Petícia za Centrálny mestský park Sekčov
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK