Nedeľa, 02. jún 2024
Meniny má Xénia, Oxana | zajtra Karolína

Opozícia presadila centrálny park do rozpočtu

Spolu 99,6 miliónov korún schválili na svojom minulotýždňovom zasadnutí poslanci Mestského zastupiteľstvo v Prešove na investičnú výstavbu v meste Prešov na budúci rok.

Opozícii sa v rámci plánu podarilo presadiť vyčlenenie prostriedkov na výstavbu centrálneho mestského parku na Sekčove už v budúcoročnom rozpočte, hoci s tým počítal až návrh investičnej výstavby na rok 2010. Ako v rozprave poznamenal poslanec Vasiľ Janko (SDKÚ-DS), petícia na vybudovanie parku bola úspešná. „Doteraz sme zozbierali vyše 4-tisíc podpisov, “ uviedol pre poslancami. Aj keď koaliční poslanci a aj primátor Pavel Hagyari namietali proti urýchľovaniu plánu nespochybňujúc jeho zámer, napokon poslanci našli kompromisné riešenie a rozdelili na realizáciu parku 8-miliónovú rezervu, ktorú mal k dobru sekčovský výbor mestskej časti. Na začiatok tak na centrálny mestský park v budúcom roku poputujú 4 milióny korún, za 2 milióny sa na Sekčove vybuduje park Angelinum, ktorého projekt navrhli zástupcovia Kresťanskodemokratickej mládeže Slovenska a na protinávrh poslankyne Štefánie Andraščíkovej pôjdu 2-milióny korún na vybudovanie športové areálu pri ZŠ Májové námestie.

V pláne investičnej výstavby na budúci rok je spolu 35 stavieb. Z minulého obdobia sa dokončenia dočká 13 rozostavaných stavieb, zvyšných 22 stavieb bude nových. Okrem iného sa v budúcom roku vybudujú menšie parkoviská na uliciach Mirka Nešpora, Volgogradská, Októbrová, Oravská, Lomnická a Levočská, prístupová komunikácia do priemyselnej zóny na Družstevnej ulici ako aj cestná signalizácia križovatky Sabinovská – Bajkalská. Rekonštrukcie sa dočkajú Metodova a Svätoplukova ulica. Z rozostavaných stavieb sa v budúcom roku dokončí výstavba nájomných bytov na uliciach Majakovského – Sabinovská.
(ik)

Súvisiace články
27.11.2007 Petícia za Centrálny mestský park Sekčov
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský trojičný jarmok opäť prinesie týždeň plný remesiel, folklóru a chutného jedla
Park kultúry a oddychu a mesto Prešov aj tento rok spoločne pripravili tradičný Prešovský trojičný jarmok v centre mesta, ktorý prenesie návštevníkov k svojim koreňom, ľudovej kultúre a remeslám.
Prešovská MHD vás odvezie na Posádkový deň detí
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že v piatok 31. mája mimoriadne posilní spoje k letisku v Nižnej Šebastovej. Pre všetky deti a ich rodičov je pripravený Posádkový Deň detí.
Európske mesto športu: na Prešov sa pozrela zahraničná delegácia
Na tri dni do Prešova zavítala delegácia, ktorá bude posudzovať kandidatúru Prešova na titul Európske mesto športu. Jej úlohou bolo zmapovať sieť prešovských športovísk a vypočuť si obhajobu mesta ku kandidatúre. Zaujímali sa aj o možnosti športovania pre najmenších i dôchodcov.
Dobro a práca, čo vás baví, sú receptom na dlhovekosť, odkazuje storočná pani Mária
Medzi storočných Prešovčanov sa v tomto roku zaradila aj pani Mária Prociková z Royovej ulice. Ku gratulantom sa pripojilo aj mesto Prešov.
K novým zastávkam pribudli aj moderné prístrešky
Mesto Prešov s pomocou európskych zdrojov zrekonštruovalo 4 zastávkové nástupištia na Sídlisku III. Vozidlá MHD tu majú konečne vybudovaný vlastný pruh, ktorým zachádzajú k zastávke a nebránia tak v jazde autám za nimi. Na dvoch zastávkach boli dodané aj štyri kusy prístreškov a city-lightov najnovšej generácie.
Prešovčania zahlasovali za projekty participatívneho rozpočtu
V Prešove prebieha pilotný ročník participatívneho rozpočtu. Verejnosť hlasovala za 9 projektov, medzi ktoré sa prerozdelí viac ako 40-tisíc eur. Jednotlivé projekty môžu žiadatelia začať realizovať už v júni 2024.
Linky 4, 8 a 38 budú premávať v prázdninovom režime
DPMP, a.s. informuje cestujúcich, že od 3. júna 2024 budú linky 4, 8 a 38 premávať v prázdninovom režime.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK