PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/3743/opozicia_presadila_centralny_park_do_rozpoctu.html

Opozícia presadila centrálny park do rozpočtu

Spolu 99,6 miliónov korún schválili na svojom minulotýždňovom zasadnutí poslanci Mestského zastupiteľstvo v Prešove na investičnú výstavbu v meste Prešov na budúci rok.

Opozícii sa v rámci plánu podarilo presadiť vyčlenenie prostriedkov na výstavbu centrálneho mestského parku na Sekčove už v budúcoročnom rozpočte, hoci s tým počítal až návrh investičnej výstavby na rok 2010. Ako v rozprave poznamenal poslanec Vasiľ Janko (SDKÚ-DS), petícia na vybudovanie parku bola úspešná. „Doteraz sme zozbierali vyše 4-tisíc podpisov, “ uviedol pre poslancami. Aj keď koaliční poslanci a aj primátor Pavel Hagyari namietali proti urýchľovaniu plánu nespochybňujúc jeho zámer, napokon poslanci našli kompromisné riešenie a rozdelili na realizáciu parku 8-miliónovú rezervu, ktorú mal k dobru sekčovský výbor mestskej časti. Na začiatok tak na centrálny mestský park v budúcom roku poputujú 4 milióny korún, za 2 milióny sa na Sekčove vybuduje park Angelinum, ktorého projekt navrhli zástupcovia Kresťanskodemokratickej mládeže Slovenska a na protinávrh poslankyne Štefánie Andraščíkovej pôjdu 2-milióny korún na vybudovanie športové areálu pri ZŠ Májové námestie.

V pláne investičnej výstavby na budúci rok je spolu 35 stavieb. Z minulého obdobia sa dokončenia dočká 13 rozostavaných stavieb, zvyšných 22 stavieb bude nových. Okrem iného sa v budúcom roku vybudujú menšie parkoviská na uliciach Mirka Nešpora, Volgogradská, Októbrová, Oravská, Lomnická a Levočská, prístupová komunikácia do priemyselnej zóny na Družstevnej ulici ako aj cestná signalizácia križovatky Sabinovská – Bajkalská. Rekonštrukcie sa dočkajú Metodova a Svätoplukova ulica. Z rozostavaných stavieb sa v budúcom roku dokončí výstavba nájomných bytov na uliciach Majakovského – Sabinovská.
(ik)

 
17.12.2007 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 2685 krát