Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

FHE: Prešovský dixieland

Prešovský dixieland je kapela hrajúca známe i neznáme skladby tradičného džezu. Vznikla v roku 2004 a založili ju ostrieľaní hudobníci, ktorí si už čo - to preskákali.

Prešovský dixieland pôsobí v zložení: Mikuláš Andreanský, tenor banjo (rok narodenia: 1947), Pavol Papáč, basgitara, spev (1947), Antonín Horkel, trúbka (1957), Pavol Adamkovič, bicie (1968), Peter Bednár, klarinet, alt saxofón, ústna harmonika (1958), Jozef Mičko, trombón.

Výraznou postavou Prešovského dixielandu bol aj známy skladateľ a muzikant Bernard Herstek, ktorý však medzičasom z tohto komba odišiel. S kapelou občas hosťujú aj iný hudobníci, speváci a speváčky.

Skupina pôsobí pri Posádkovom klube Ozbrojených síl Slovenskej republiky v Prešove, hráva na rôznych akciách - koncerty, festivaly, plesy, bankety, jam sessions, oslavy... Účinkovala aj mimo Prešov, do povedomia sa dostáva čoraz viac. „Hity z praveku jazzovej a populárnej hudby, ktoré boli na výslní hlavne v 20. a 30. rokoch minulého storočia, nepoznajú hranice kontinentov a úspešne odolávajú neúprostnému zubu času, “ tvrdí Prešovský dixieland.

Web: http://www.presovskydixieland.sk/

Z bibliografie:
Festival dobrej hudby – Sigord 2005: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=355

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK