Pondelok, 13. júl 2020
Meniny má Margita | zajtra Kamil

Vyhlásenie Výkonného výboru MHK Tatran VTJ Prešov

Výkonný výbor MHK Tatran VTJ Prešov po odstúpení zo spoločnej česko-slovenskej hádzanárskej súťaže HIL, vydal oficiálne stanovisko ku tomuto kroku. Ponúkame vám ho v plnom znení:

<i>Výkonný výbor MHK Tatran VTJ Prešov na svojom zasadnutí dňa 17. 7. 2000 rozhodol odvolať účasť svojho A družstva mužov z HIL v sezóne 2000/2001 (Handball International League).
Vyhlásenie o rozhodnutí Výkonného výboru, ktoré Vám predkladáme, určite nepoteší priaznivcov mužskej hádzanej v Prešove, lebo klub s takou bohatou, skoro 50 ročnou tradíciou (úspechy družstiev žiackych, dorasteneckých a mužských sú všeobecne známe) nebude môcť súťažiť s vyspelými družstvami Čiech a Slovenska.
S prípravou na HIL sme začali po konferencii klubu 28. 9. 1999. Predbežnú prihlášku sme predložili v novembri 1999. Po konzultáciách a preštudovaní rozpočtu s potencionálnym sponzorom, člen výboru, ktorý viedol rokovania ubezpečil VV, že celú súťaž bude možné zabezpečiť.

Toto pokračovalo aj v roku 2000, ale vznikla pochybnosť najprv o mene sponzora a neskôr pri znemožnení ostatným členom VV zúčastniť sa jednaní, tak aby sa veci uzavreli a viedli do zmluvného vzťahu. Ďalšie zneistenie nastalo u ostatných členov VV v marci, keď sa člen výboru, ktorý jednanie s potencionálnym sponzorom uskutočňoval a VV ubezpečoval, že HIL sa v Prešove bude hrať, vzdal funkcie člena výboru.

Neskôr výbor začal jednať s ďalším možným sponzorom, ale pre krátkosť času pred zahájením súťaže jednania nepriniesli potrebný efekt, pričom VV musel zabezpečovať chod klubu v neľahkej finančnej situácii (keď bol klub nútený splácať podlžnosti z rokov 1997 - 1999), aby boli uskutočnené všetky rozbehnuté majstrovské súťaže v ročníku 1999/2000.
Tento stav so zabezpečením potrebných finančných prostriedkov nás donútil k nášmu kroku, hoci sme doposiaľ v termínoch zabezpečovali všetky požiadavky, ktoré zo strany vedenia HIL od nás a ostatných družstiev boli požadované.
Veríme, že športová verejnosť pochopí naše rozhodnutie.</i>

Výkonný výbor MHK Tatran VTJ Prešov

Toľko oficiálne stanovisko klubu. Či verejnosť tento krok pochopí, alebo nie, nechávame na ňu, každopádne ho však musí rešpektovať. Vo vyhlásení sa však nehovorí nič o ďalších krokoch Tatrana, jeho perspektíve. Po Trnave je Prešov druhou tradičnou baštou hádzanej na Slovensku, ktorá stojí na pokraji rozkladu. Či sa mu podarí zabrániť a predovšetkým, či budú z hľadiska perspektívy vytvorené podmienky pre výchovu talentovanej mládeže, na ktorej pri Toryse vždy stavali, ukážu najbližšie dni a týždne.

Mohlo by Vás zaujímať
Mesto Prešov chce zachrániť mládežnícky futbal
Vedenie mesta Prešov a časť mestských poslancov na spoločnom stretnutí deklarovali zámer pomôcť mládežníckemu futbalu. Po rokovaní sa zhodli, že účinným riešením môže byť odkúpenie väčšinového podielu v obchodnej spoločnosti 1. FC TATRAN, a.s.
3b PHbL: Senzačným finalistom HOKEJBAL Prešov o.z. !
Prvým finalistom a zároveň zatiaľ najväčším prekvapením ligy sú domáci hráči HOKEJBAL Prešov o.z. , ktorí si aj v semifinále, už v čo najkratšom možnom čase, senzačne poradili s víťazom základnej časti HBC ASSASSINS Prešov a stali sa tak premiérovo prvým finalistom 3b Prešovskej Hokejbalovej ligy 2019/2020.
Úvod Play OFF s obrovským prekvapením!
Počas uplynulého víkendu pokračovala mestská 3b Prešovská Hokejbalová liga prvými zápasmi vyraďovacej časti, keď vo štvrťfinále Play OFF na seba narazilo osem najlepších tímov.
3b PHbL: Do semifinále len papierový favoriti
3b Prešovská Hokejbalová liga pokračovala ďalšími zápasmi vyraďovacej časti Play OFF, kde až na prvé zakopnutie HBC ASSASSINS, zatiaľ všetko pokračuje podľa predpokladov.
Nový ročník SHE začnú hádzanári Tatrana Prešov východniarskym derby proti nováčikovi z Košíc
Prvým súperom Tatrana Prešov v novom extraligovom ročníku bude košický tím HK Košice.
Na Važeckej sa športuje na novom multifunkčnom ihrisku
Na Važeckej ulici v Prešove môžu využívať malí aj veľkí športovci nové multifunkčné ihrisko. Zahrajú si tu rôzne druhy športov.

Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou

Ďakujeme, že navštevujete portál pis.sk, naozaj si to vážime.

Používate rozšírenie na blokovanie prídavných modulov (adBlock, AdBlock Plus, Ghostery ... )?

Táto stránka je financovaná výlučne zo súkromných zdrojov a jedným z jej hlavných príjmov tvoria príjmy za zobrazovanie reklamy.
Žiaden z článkov nie je spoplatnený, všetky funkcionality poskytujeme zadarmo.

Pridajte si túto stránku medzi výnimky, aby sa Vám obsah zobrazoval správne a tento portál mohol aj naďalej fungovať.