Utorok, 19. november 2019
Meniny má Alžbeta | zajtra Félix

Vyhlásenie Výkonného výboru MHK Tatran VTJ Prešov

Výkonný výbor MHK Tatran VTJ Prešov po odstúpení zo spoločnej česko-slovenskej hádzanárskej súťaže HIL, vydal oficiálne stanovisko ku tomuto kroku. Ponúkame vám ho v plnom znení:

<i>Výkonný výbor MHK Tatran VTJ Prešov na svojom zasadnutí dňa 17. 7. 2000 rozhodol odvolať účasť svojho A družstva mužov z HIL v sezóne 2000/2001 (Handball International League).
Vyhlásenie o rozhodnutí Výkonného výboru, ktoré Vám predkladáme, určite nepoteší priaznivcov mužskej hádzanej v Prešove, lebo klub s takou bohatou, skoro 50 ročnou tradíciou (úspechy družstiev žiackych, dorasteneckých a mužských sú všeobecne známe) nebude môcť súťažiť s vyspelými družstvami Čiech a Slovenska.
S prípravou na HIL sme začali po konferencii klubu 28. 9. 1999. Predbežnú prihlášku sme predložili v novembri 1999. Po konzultáciách a preštudovaní rozpočtu s potencionálnym sponzorom, člen výboru, ktorý viedol rokovania ubezpečil VV, že celú súťaž bude možné zabezpečiť.

Toto pokračovalo aj v roku 2000, ale vznikla pochybnosť najprv o mene sponzora a neskôr pri znemožnení ostatným členom VV zúčastniť sa jednaní, tak aby sa veci uzavreli a viedli do zmluvného vzťahu. Ďalšie zneistenie nastalo u ostatných členov VV v marci, keď sa člen výboru, ktorý jednanie s potencionálnym sponzorom uskutočňoval a VV ubezpečoval, že HIL sa v Prešove bude hrať, vzdal funkcie člena výboru.

Neskôr výbor začal jednať s ďalším možným sponzorom, ale pre krátkosť času pred zahájením súťaže jednania nepriniesli potrebný efekt, pričom VV musel zabezpečovať chod klubu v neľahkej finančnej situácii (keď bol klub nútený splácať podlžnosti z rokov 1997 - 1999), aby boli uskutočnené všetky rozbehnuté majstrovské súťaže v ročníku 1999/2000.
Tento stav so zabezpečením potrebných finančných prostriedkov nás donútil k nášmu kroku, hoci sme doposiaľ v termínoch zabezpečovali všetky požiadavky, ktoré zo strany vedenia HIL od nás a ostatných družstiev boli požadované.
Veríme, že športová verejnosť pochopí naše rozhodnutie.</i>

Výkonný výbor MHK Tatran VTJ Prešov

Toľko oficiálne stanovisko klubu. Či verejnosť tento krok pochopí, alebo nie, nechávame na ňu, každopádne ho však musí rešpektovať. Vo vyhlásení sa však nehovorí nič o ďalších krokoch Tatrana, jeho perspektíve. Po Trnave je Prešov druhou tradičnou baštou hádzanej na Slovensku, ktorá stojí na pokraji rozkladu. Či sa mu podarí zabrániť a predovšetkým, či budú z hľadiska perspektívy vytvorené podmienky pre výchovu talentovanej mládeže, na ktorej pri Toryse vždy stavali, ukážu najbližšie dni a týždne.

Mohlo by Vás zaujímať
3b PHbL: Rytieri z Bardejova nestačili na bojovníkov z Košíc
Fantastický obrat predviedli v siedmom kole Warriors z Košic, ktorí tak v tabuľke zmazali aj poslednú nulu v kolonke prehier.
Prešov Karate Kids - Krajňák a Jalowiczorová valcujú Európu!
Začiatkom tuhých európskych bojov, ktoré čakali na Prešov Karate Kids, bola ťažká medzinárodná súťaž - CROTIA OPEN 2019.
Prešovský kilometer preveril kondičku malých aj veľkých cyklistov
7. ročník Prešovského kilometra bol aj tento rok plný odhodlaných cyklistov všetkých vekových kategórií, no najmä radosti zo športu. Pozrite si podrobné výsledky.
Štvrťfinálové pohárové víťazstvo bolo blízko, ale nekonalo sa
Prvý zápas štvrťfinále Slovenského pohára vo volejbale mužov bol v Prešove dramatický do poslednej lopty. Z dôležitého víťazstva sa po obrate z 0:2 na 3:2 tešil húževnatý súper z Myjavy. Pred novembrovou odvetou (27. 11.) majú hráči VK MIRAD PU Prešov náročnú východiskovú situáciu.
Prešovskí volejbalisti nestačili na Svidník, pred rekordnou domácou kulisou uchmatli len bod
V rámci 8. kola Edymax extraligy mužov hostili volejbalisti VK MIRAD PU Prešov odvekých rivalov z družstva TJ Slávia Svidník. Bezmála 300 fanúšikov športu spod vysokej siete vytvorilo výbornú atmosféru a zároveň sezónny rekord návštevnosti športovej haly na Sekčove.
FK Ekoprim Prešov – jediný zástupca východu vo futsalovej extralige juniorov.
V Novembri začala nová ligová sezóna mládeže a FK Ekoprim Prešov do nej vstúpil v oboch celoslovenských súťažiach U17 aj U20 bravúrne, keď chlapci doposiaľ vyhrali všetky svoje zápasy.

Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Pri zobrazovaní stránky používate aktívny script na blokovanie prídavných modulov (adBlocker). Pre správne zobrazenie všetkých sekcií ho deaktivujte.