Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Prešovskí policajti najlepší v objasnenosti trestných činov

Prvá priečka v rámci Slovenska v objasnenosti trestnej činnosti patrí za minulý rok príslušníkovom Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove. Prešovským policajtom sa z celkového počtu 11 196 trestných činov v kraji podarilo vyriešiť 6 060 z nich, čo predstavuje vyše 54-percentnú objasnenosť. To je o 12,6 % viac ako je celoslovenský priemer.

Celkovo došlo v minulom roku v porovnaní s rokom 2006 k zníženiu počtu spáchaných trestných činov v kraji o vyše 1 300 (z 12 505 na 11 196). Objasnenosť spáchaných skutkov sa pritom medziročne zvýšila o 2,6%. „Rok 2007 bol, čo sa týka objasnenosti, historickým a preto z môjho pohľadu aj úspešným. Najvýraznejší pokrok v tejto oblasti sme zaznamenali na okresných riaditeľstvách v Poprade a Prešove. Nechcem tým ale povedať, že ostatní robia menej, práve naopak, udržujú si svoj štandard, “ konštatoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove František Leško. Najvyšší, vyše 51-percentný podiel na páchaní trestnej činnosti mala v minulom roku majetková trestná činnosť. Z celkového počtu 5 720 takýchto prípadov bolo objasnených 2 106 z nich. Čo sa týka podielu jednotlivých druhov trestnej činnosti, nasleduje ekonomická (15,9%), násilná (8,8%) a mravnostná trestná činnosť (1,4%). Uvedenými trestnými činmi bola v rámci kraja spôsobená celková škoda vo výške vyše 1,8 mld. korún. V roku 2007 bolo spáchaných podobne ako rok predtým 7 vrážd, všetky boli objasnené.
Ivan Kriššák

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK