Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Zlodeja pristihli priamo pri čine

Trestné stíhanie pre tri skutky krádeže vlámaním do motorových vozidiel si vyslúžil 20-ročný Košičan, ktorí v posledných dňoch komplikoval život majiteľom prešovským áut. Doplatil ale na to, že „lovil“ vždy na tom istom mieste. Teraz mu hrozí zaslúžený trest.

Od začiatku januára mala polícia na jednom z prešovských parkovísk na Sídlisku III hlásené viaceré prípady vlámania do áut. Policajti preto zvýšili v tejto lokalite svoju pozornosť a oplatilo sa. Zlodeja chytili priamo pri čine. Policajti najprv spozorovali pohyb podozrivého auta, v ktorom podozrivý muž sedel. Veci potom dostali rýchly spád. „Košičan zaparkoval auto na jednom parkovisku a peši prešiel na parkovisko susedného obchodného domu. Na tomto sa už pohyboval medzi autami, pričom po krátkom prezeraní si vozidiel sa pristavil pri jednej Škode Octavii. Túto sa pokúsil otvoriť manipulovaním v oblasti zámkov predných a kufrových dverí. Auto odomkol, ale už neotvoril, “ informovala hovorkyňa KR PZ Magdaléna Fečová. Páchateľ potom prišiel k ďalšej Škode Octavii, ktorú sa mu podarilo otvoriť. „Cez dvere spolujazdca sa dostal dnu a vybral odtiaľ autorádio, ktoré si schoval pod bundu. Na to si kľudne odišiel k svojmu zaparkovanému autu, kde už ho zadržali policajti z kriminálky. V aute mal ešte jedno autorádio, ktoré tiež ukradol v ten istý deň z iného osobného auta zaparkovaného na Čapajevovej ulici. U obvineného našli policajti aj rôzne nástroje, s ktorými vykonával vlámania do áut, “ upresnila M. Fečová a dodala, že Košičan už má napriek mladému veku za sebou pestrú kriminálnu minulosť. Jeho špecialitou sú vlámania do domov, reštauračných zariadení a áut, kde čelí ďalším štyrom podozreniam z trestnej činnosti. Vyšetrovateľ už spracoval návrh na väzobné stíhanie páchateľa. Hrozí mu trest odňatia slobody na dva roky.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK