Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

FHE: Roams

Kapelu Roams založil Miro Tásler starší po „muzikantských problémoch“, ktoré nastali v úspešnej prešovskej skupine Beatmakers. Názov Roams, resp. ROAMS bol vytvorený z počiatočných písmen členov kapely (len pre zaujímavosť, túto metódu neskôr využili aj Táslerovi synovia pri hľadaní názvu skupiny).

Základ kapely tvorili bratia Rohaľovci, Oťo Mlynarič, Miro Tásler a Saša Apjar. „Hrali sme rockovejšie, začali sme aj s vlastnou tvorbou, s ktorou sme vyhrali Beatovú ligu ´67 v Prešove. Porazili sme aj mojich bývalých spoluhráčov, čo bolo pre mňa isté zadosťučinenie, “ spomína Miroslav Tásler starší na to, ako uspel s vynovenou formáciou proti svojej niekdajšej materskej kapele Beatmakers na prestížnej hudobnej prehliadke.

Roams hrávali v prešovských podnikoch ako Tatra, Dukla, Verchovina, Savoy, nevyhli sa stužkovým, plesom, svadbám. Na prelome 60. a 70. rokov sa kapela rozpadla.

„V tej dobe bol väčší záujem o živú hudbu... Za môjho aktívneho účinkovania bolo úlohou hudobníkov zabaviť a upútať poslucháčov a divákov počas celého vystúpenia. A to sme sa snažili robiť tým, že sme striedali pomalé skladby s rýchlejšími, čím sme nenechali možnosť divákom nudiť sa, “ hovorí M. Tásler st.

Foto: archív autora

Z bibliografie:
Miro Tásler senior - Hudba v génoch: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=245

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK